7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε μαζί με ψάρι

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το ψάρι είναι αναμφισβήτητα η πιο υγιεινή μορφή άπαχης πρωτεΐνης και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, που βοηθούν στην ενίσχυση της συνολικής υγείας και του ανοσοποιητικού. Όμως ο τρόπος που τρώτε τα ψάρια σας μπορεί φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ενώ η κατανάλωση ψαριών μπορεί να είναι εξαιρετική για την υγεία, ο συνδυασμός τους με ορισμένα τρόφιμα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές.

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Εσπεριδοειδή
  • Επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα
  • Αμυλούχα τρόφιμα
  • Πικάντικα φαγητά
  • Φασόλια και όσπρια
  • Καφές

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Η κατανάλωση γάλακτος, τυροκομικών ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων μαζί με ψάρι μπορεί να προκαλέσει πεπτική δυσφορία, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι και ακόμη και να οδηγήσει σε δερματικές λοιμώξεις και αλλεργίες.

Ο συνδυασμός γαλακτοκομικών και ψαριών μπορεί να διαταράξει την ροή στην πεπτική οδό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και των ενώσεων που μπορούν να επηρεάσουν την πέψη.

Εσπεριδοειδή

Το οξύ στα εσπεριδοειδή μπορεί να αντιδράσει με τις πρωτεΐνες των ψαριών, με αποτέλεσμα μια δυσάρεστη γεύση ή υφή. Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα

Ο συνδυασμός ψαριών με επεξεργασμένα ή τηγανητά τρόφιμα μπορεί να υπονομεύσει τα οφέλη των ψαριών για την υγεία. Τα υψηλά επίπεδα κορεσμένων και τρανς λιπαρών στα τηγανητά τρόφιμα μπορεί να είναι επιζήμια για την καρδιαγγειακή υγεία.

Αμυλούχα τρόφιμα

Αποφύγετε να συνδυάζετε ψάρια με αμυλούχα τρόφιμα, όπως πατάτες ή ζυμαρικά, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πρόσληψη θερμίδων και υδατανθράκων και να επηρεάσει το πεπτικό σύστημα.

Πικάντικα φαγητά

Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να υπερνικήσουν την λεπτή γεύση του ψαριού. Εκτός από αυτό, ο συνδυασμός πολύ πικάντικων τροφών με ψάρι μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική δυσφορία και φούσκωμα.

Φασόλια και όσπρια

Τα φασόλια, τα όσπρια και τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μπορούν να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα όταν καταναλώνονται μαζί.

Καφές

Για πολλά χρόνια, κυκλοφορεί η πεποίθηση ότι η κατανάλωση καφέ μαζί με ψάρι μειώνει την απορρόφηση υδραργύρου από τον οργανισμό. Ισχύει όμως αυτό;

Μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Research εξέτασε αυτή τη θεωρία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μαγείρεμα με βράσιμο ή τηγάνισμα μείωνε την έκθεση στον υδράργυρο κατά 40-60%. Επιπλέον, η κατανάλωση καφέ ή τσαγιού μαζί με το μαγειρεμένο ψάρι μείωνε περαιτέρω την απορρόφηση υδραργύρου κατά περίπου 50-60%.

Σχετικά Άρθρα

Γιατί γερνάμε; Τα αίτια και η ελπίδα για επιβράδυνση των συμπτωμάτων της γήρανσης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά μεθόδων αντιγήρανσης ήταν 62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσδοκίες μάλιστα ότι θα...

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση: Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί μια πρόκληση για κάθε γυναίκα, καθώς δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τη ζωή της. Καθεμιά...

Ο παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία περισσότερο από κάπνισμα, αλκοόλ και παχυσαρκία

Τα στοιχεία των ήδη αρκετών μελετών, που έχουν συμπεράνει τις βλαβερές συνέπειες της μοναξιάς, έρχεται να συμπληρώσει ακόμη...

Μπορεί η βρώμη να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος; To ποτό που συγκρίνουν με το Ozempic στο Tiktok

Για την ώρα οι προβολές στο tiktok είναι λίγες για το hashtag #oatzempic – σύγκλιση των δυο λέξεων oat (βρώμη)...