Ο ξηρός καρπός που “διώχνει” το κοιλιακό λίπος.

Ιδανικό σνακ για όσους θέλουν να απαλλαγούν από το περιττό λίπος στην κοιλιά, αποτελούν τα αμύγδαλα, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επίσημο περιοδικό της  Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός επελέγη  έναντι τροφών που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί ή τα κέικ, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, μέσω της μείωσης του κοιλιακού λίπους το οποίο είναι πιο επικίνδυνο από το λίπος σε άλλα σημεία του σώματος, καθώς βρίσκεται κοντά σε αρκετά ζωτικά όργανα.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες η λεγόμενη κοιλιακή παχυσαρκία αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην πρώιμη στεφανιαία αρτηριοπάθεια.
Έτσι σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, μόλις 42 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα για έξι εβδομάδες, αντί κάποιου άλλου σνακ, είναι αρκετά για να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των βλαβερών λιπιδίων στο αίμα.
Τα αμύγδαλα αποτελούν ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς  παρέχουνον οργανισμό μας λιγότερους υδατάνθρακες και μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)