Γρήγορη αποτοξίνωση μετά τις διακοπές: Οι τροφές που θα μας βοηθήσουν.

Συνήθως ένα μικρό πρόγραμμα αποτοξίνωσης ύστερα από τις διακοπές επιβάλλεται, προκειμένου  ο οργανισμός  να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία, αλλά και για να χαθούν τα επιπλέον κιλά που μπορεί να βάλαμε κατα την διαρκειά τους.
Οι μεγάλες ποσότητες νερού αλλά και οι γυμναστική είναι βασικά κλειδιά στην επίτευξη των στόχων μας, όμως τι γίνεται με τη διατροφή;
Ακολουθούν κάποιες από τις καλύτερες τροφές, που μας βοηθούν να διώξουμε τοξίνες και περιττά κιλά...


Φυλλώδη λαχανικά:
Εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες και περιέχοντας μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών, συμβάλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών και την αποβολή των τοξινών στο άψε σβήσε. Κορυφαία από τη λίστα αυτή, το σπανάκι, το μαρούλι αλλά και το λάχανο.


Λεμόνι με νερό:
Το λεμόνι αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές βιταμίνης C. Η τελευταία συμβάλλει δραστικά στην αποβολή των κακών ουσιών από τον οργανισμό σου. Σε συνδυασμό με το νερό, που είναι γνωστό ότι αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για γρήγορη αποτοξίνωση, αποτελεί μία από τις ιδανικότερες επιλογές για να πετύχεις άμεσα και γρήγορα την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό σου.

Αβοκάντο:
Τα λιπαρά οξέα που περιέχει δίνουν εξαιρετική ώθηση στη γρήγορη λειτουργία του μεταβολισμού σου, ενώ έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις γρήγορα τις τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί στον οργανισμό σου τις προηγούμενες μέρες.

Μπρόκολο:
Το μπρόκολο αποτελεί μία από τις κορυφαίες υγιεινές τροφές και όχι άδικα. Η σουλφοραφάνη  που περιέχει, συμβάλλει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου ενώ η κατανάλωσή του δρα στο ήπαρ με τέτοιο τρόπο που βοηθά τη μετατροπή των τοξινών σε άλλες ουσίες, που αποβάλλονται πανεύκολα από τον οργανισμό σου.

Κανέλα:
Είναι μία από τις κορυφαίες αντιοξειδωτικές τροφές με ευεργετικά οφέλη σε πολλά επίπεδα για τον οργανισμό σου. Ανάμεσα στις ιδιότητές της, και η αντιμικροβιακή της δράση αλλά και η ικανότητά της να αποβάλλει γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό σου. Πρόσθεσέ την λοιπόν στα γεύματά σου δίνοντας εξαιρετική γεύση, ενώ παράλληλα βοηθάς ακόμα περισσότερο στην άμεση επίτευξη του στόχου σου.

Φρέσκα φρούτα:
Αναμφίβολα, ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από τις κραιπάλες των γιορτών. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και γενικά, όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες.

Σκόρδο:
 Είναι γνωστή η ευεργετική του αξία για τον οργανισμό. Μία από τις ιδιότητές του και το γεγονός ότι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη απώλεια των τοξινών από το σώμα σου, μιας και το όργανο αυτό είναι υπεύθυνο για αυτή τη διαδικασία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)