Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 12:52

Η παιδική γιόγκα και τα οφέλη της.Η Παιδική γιόγκα είναι μια ολιστική μέθοδος που ωφελεί στην νοητική συναισθηματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία.
Πιο συγκεκριμένα βοηθάει στην συγκέντρωση της προσοχής, στην ανάπτυξη της μνήμης, την έκφραση των συναισθημάτων και την επικοινωνία με φιλικό και ήπιο τρόπο.
Μέσα από  παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν ισορροπία, συντονισμό κινήσεων, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, χαλαρώνουν και βιώνουν ησυχία και ηρεμία.
 Επικοινωνούν πιο συνειδητά με τον εαυτό  και τους συνομήλικούς τους ανακαλύπτοντας τη δύναμη και τα ταλέντα τους.
 Απελευθερώνουν εντάσεις που δημιουργούνται στην καθημερινότητά   τους
 Στην εφηβική ηλικία, η γιόγκα λειτουργεί θετικά στην εξισορρόπηση των ορμονικών μεταβολών και στη μείωση του  άγχους, που στη συγκεκριμένη περίοδο είναι αυξημένη.
Η εκμάθηση της σωστής στάσης του σώματος, βοηθάει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, αποφεύγοντας περιπτώσεις λόρδωσης, σκολίωσης, κύφωσης και μειώνει αισθητά τους τραυματισμούς από τα σπορ.
Το σώμα γίνεται πιο δυνατό, ανθεκτικό και ευλύγιστο.
 
Ένα μάθημα παιδικής γιόγκα περιλαμβάνει θέσεις (asanes) εμπνευσμένες από τη φύση και το περιβάλλον, ασκήσεις σε ζευγάρια και ομάδες, παιχνίδια συγκέντρωσης και αναπνοής, δημιουργία παραμυθιών, ανάπτυξη συγκεκριμένων αξιών (υπομονή, σεβασμό) ζωγραφική, χορό, γέλιο και χαλάρωση.

  Οι εμπειρίες της γιόγκα φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά με τον εαυτό τους, τους γύρω τους και τον κόσμο ολόκληρο.

Νάνσυ Μάρκου
Πιστοποιημένη δασκάλα παιδικής γιόγκα από την YOGA ALLIANCE
Κοινωνική Λειτουργός- Παιδαγωγός

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb Το Σπίτι Της Καρδιάς

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 12:59
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)