Δερματίτιδα του Lip Licker στα παιδιά.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πολλά παιδιά έχουν ξηρό δέρμα, ενώ συχνά το δέρμα τους είναι κόκκινο και ερεθισμένο γύρω από τα χείλη και το στόμα τους.

Καθώς το δέρμα γύρω από το στόμα ερεθίζεται κυρίως από τον ψυχρό αέρα και το κρύο, πολλά παιδιά αρχίζουν να το γλείφουν. Αυτό το κάνει ακόμα πιο κόκκινο και πιο ερεθισμένο. Τελικά, τα παιδιά αναπτύσσουν την κλασική δερματίτιδα του Lip Licker, δηλ. αυτού που γλείφει τα χείλη του γεγονός που βλέπουν με φόβο πολλοί γονείς και ζητούν την βοήθεια των παιδιάτρων.

Ευτυχώς, αυτός ο τύπος εξανθήματος συνήθως ανταποκρίνεται πολύ καλά σε ενυδατικές κρέμες και στη βαζελίνη.

Το κόλπο είναι ότι πρέπει να βάζετε συχνά την ενυδατική κρέμα γύρω από τα χείλη του παιδιού σας. Αυτό βοηθά να σπάσει ο κύκλος του ερεθισμού και του γλειψίματος των χειλιών.

Σημειώστε ότι παρόλο που η δερματίτιδα του Lip Licker, βρίσκεται γύρω από το στόμα ενός παιδιού, αυτό το εξάνθημα είναι συνήθως πολύ διαφορετικό από το εξάνθημα περιστοματικής δερματίτιδας που παρατηρείται συνήθως σε νεαρές γυναίκες. Η περιστοματική δερματίτιδα είναι λιγότερο συχνή στα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Ποια φαγητά δεν πρέπει να παίρνουμε μαζί μας στην παραλία

Οι θερμοκρασίες το φετινό καλοκαίρι έχουν φτάσει στα ύψη και η παραλία αποτελεί μία όαση μέσα στα κύματα...

Λίμπιντο: Πέντε τροφές που την ανεβάζουν και βελτιώνουν τη στύση

Οι λύσεις που προσφέρονται από τη φύση για πλήθος προβλημάτων υγείας, όπως (και) για τη στυτική δυσλειτουργία αλλά...

Πώς να μη σας ανεβαίνει το σάκχαρο μετά το φαγητό

«Οποιαδήποτε τροφή και αν καταναλώνουμε μετατρέπεται σε γλυκόζη (ζάχαρη) προκειμένου να απορροφηθεί από τα κύτταρά μας και να...

Από ποιες μολύνσεις κινδυνεύουν τα παιδιά στην παραλία

Καλοκαίρι, ζέστη και οι παραλίες γεμίζουν μεγάλους και παιδιά που απολαμβάνουν τον ήλιο, τη θάλασσα, παιχνίδια και στιγμές χαλάρωσης. Καθώς οι συνήθειες και...