Γιατί λαδώνουν γρήγορα τα μαλλιά σου;

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μπορεί να λούσαμε τα μαλλιά μας σήμερα και την επόμενη μέρα να θέλουν πάλι λούσιμο. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες οι οποίες δημιουργούν λιπαρότητα στα μαλλιά και δεν πάει καθόλου το μυαλό μας για το ποιες μπορεί να είναι αυτές.

Έτσι σταμάτησε:

-Να πιάνεις συνέχεια με τα χέρια τα μαλλιά σου.

Είναι κάτι που κάνει ο περισσότερος κόσμος ασυναίσθητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνουν τα μαλλιά. Προσπάθησε να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια όσο δύσκολο κι αν είναι.

-Να λούζεσαι καθημερινά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει καλό να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, καθώς χαλάει το pH και απομακρύνει όλα τα φυτικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα που συμβάλει στη λιπαρότητα της ρίζας.

-Να εφαρμόζεις λάθος προϊόντα στα μαλλιά σου.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Επίσης, αν χρησιμοποιείς λάδια μαλλιών απέφυγε την ρίζα και τοποθέτησέ τα μόνο στις άκρες.

-Τέλος απόφυγε τα προϊόντα styling.

Απόφυγε τη χρήση προϊόντων styling που φράζουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποίησε ειδικά σαμπουάν που καθαρίζουν σε βάθος τους ρύπους από το τριχωτό της κεφαλής ενώ παράλληλα ενυδατώνουν σε βάθος.

Επιπλέον, το άγχος και το στρες είναι μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των ορμονών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη έκκριση σμήγματος άρα και λιπαρότητα των μαλλιών.

Σχετικά Άρθρα

Γιατί γερνάμε; Τα αίτια και η ελπίδα για επιβράδυνση των συμπτωμάτων της γήρανσης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά μεθόδων αντιγήρανσης ήταν 62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσδοκίες μάλιστα ότι θα...

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση: Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί μια πρόκληση για κάθε γυναίκα, καθώς δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τη ζωή της. Καθεμιά...

Ο παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία περισσότερο από κάπνισμα, αλκοόλ και παχυσαρκία

Τα στοιχεία των ήδη αρκετών μελετών, που έχουν συμπεράνει τις βλαβερές συνέπειες της μοναξιάς, έρχεται να συμπληρώσει ακόμη...

Μπορεί η βρώμη να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος; To ποτό που συγκρίνουν με το Ozempic στο Tiktok

Για την ώρα οι προβολές στο tiktok είναι λίγες για το hashtag #oatzempic – σύγκλιση των δυο λέξεων oat (βρώμη)...