Παπαθανασόπουλος Παναγιώτης-Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Κύριο

  • Ιατρείο: Ολύμπιο Θεραπευτήριο
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610464100
  • Fax: 2610464115
  • Κινητό τηλέφωνο: 6944774426
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο κ. Παπαθανασόπουλος κατάγεται από την Πάτρα, όπου και ολοκλήρωσε την εγκύκλια εκπαίδευσή του. Ακολούθως σπούδασε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Freiburg Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε το 1977. Προηγουμένως παρακολούθησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο γερμανική φιλολογία, φιλοσοφία, ψυχολογία και γλωσσολογία. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και τη θητεία του ως αγροτικού ιατρού, εντάχθηκε το 1981 στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών σαν Επιστημονικός Συνεργάτης. Ακολουθούν οι θητείες του ως Λέκτορα, Επίκουρου Καθηγητή, Αναπληρωτή Καθηγητή και Καθηγητή. Διευθύνει την Κλινική από τον Σεπτέμβριο του 2004. 
Ασχολήθηκε κλινικά και ερευνητικά με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και την  νευροφυσιολογία του οπτικού συστήματος του ανθρώπου (Burden Institute, Bristol, Μεγ. Βρετανία, 1985 – 1987 και στο Institut of Clinical Neurosciences στο Frenchay Hospital και Burden Center του Bristol, επί 8μηνο το 2004).  
Ο κ. Παπαθανασόπουλος έχει πλούσια εκπαιδευτική ερευνητική και οργανωτική εμπειρία. Οργάνωσε το Εργαστήριο Προκλητών Δυναμικών της Κλινικής του. Επίσης, σε συνεργασία με το Σωματείο MDA Hellas ίδρυσε τη Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, η οποία λειτουργεί από το 2011. 
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών της Ελλάδας και Αλλοδαπής.
Η κλινική και ερευνητική του ενασχόληση πέραν της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, αφορά μεταξύ άλλων στην άνοια, την κεφαλαλγία, την νόσο του Πάρκινσον, το εγκεφαλικό επεισόδιο και την επιληψία. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά με κριτές ξενόγλωσσα και ελληνικά καθώς και άρθρων σε βιβλία και τόμους συνεδρίων, πάνω σε θέματα των ερευνητικών ενδιαφερόντων του.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Γηριατρικής και Γεροντολογικής Εταιρείας Νοτιοδυτικής Ελλάδος από το 2007 μέχρι το 2011.
Είναι πρόεδρος της Ενώσεως ιατρών μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών Από το 2012 είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας. 
Πλέον συνεργάζεται αποκλειστικά με το ΟΛΥΜΠΙΟ Θεραπευτήριο στην Πάτρα.
 
 
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)