Μέγας Παναγιώτης - Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κύριο

  • Ιατρείο: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου-Ορθοπαιδική Κλινική
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610 992 867
  • Ιατρείο: Primarolia Med
  • Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 20 Πάτρα
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610 240 740
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ο Παναγιώτης Μέγας γεννήθηκε στη Βυτίνα Αρκαδίας.
Είναι πτυχιούχος  της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Royal Hospital, Oncology Service, Birmingham UK,  στην Orthopaedic clinic, St. Anna University Hospital in Bochum, Germany και στο Istituto Orthopedico Rizzoli, University of Bolognia, Italy.
Είναι Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάζεται στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Εξειδικεύεται στην Ορθοπαιδική Ογκολογία, την Επανορθωτική Ορθοπαιδική του ισχίου και του γόνατος, ενώ στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής τραυματολογίας.
Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ορθοπαιδική εμβιομηχανική και στην εξέλιξη των φυσιολογικών και επώδυνων αρθροπλαστικών του ισχίου όπου αναφέρεται και η διδακτορική του διατριβή. 
Έχει συμμετάσχει σαν επικεφαλής ή σαν  μέλος σε επιδοτούμενα ερευνητικά προγραμμάτων και είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.  
Έχει εκδώσει ένα βιβλίο (2002) με τίτλο. ΟΓΚΟΙ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ (2η έκδοση 2004),  το οποίο διανέμεται στους προπτυχιακούς φοιτητές.
Είναι  μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και reviewer επιστημονικών περιοδικών.
Έχει διατελέσει διευθυντής του Χειρουργικού τομέα του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος του Ειδικού Επταμελούς Οργάνου της Επιτροπής Ερευνών  και εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών στο ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. 
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)