Κίνα: Δοκιμάζει πιλοτικά βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για νευροχειρουργούς

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η Κίνα δοκιμάζει έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για νευροχειρουργούς σε επτά νοσοκομεία στο Πεκίνο και σε άλλες κινεζικές πόλεις τους επόμενους μήνες.

To νέο πρότζεκτ αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που υποστηρίζει η κινεζική κυβέρνηση για να προσπαθήσει να αξιοποιήσει την νέα και γοργά αναπτυσσόμενη αυτή τεχνολογία.

Ένας οργανισμός με έδρα το Χονγκ Κονγκ που υπάγεται στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, το σημαντικότερο επιστημονικό ινστιτούτο της χώρας με κρατική υποστήριξη, παρουσίασε τη Δευτέρα ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται στο Llama 2.0 της Meta Platforms Inc. 

Οι ερευνητές εκπαίδευσαν και τελειοποίησαν το μοντέλο με έγγραφα, ιατρικά περιοδικά και εγχειρίδια για να λειτουργήσει ως ένα είδος συμβούλου χειρουργικής επέμβασης για τους γιατρούς, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του κέντρου, Λιού Χονγκμπίν.
To κράτος συνεργάζεται με τις ιδιωτικές κινεζικές εταιρείες στην ανάπτυξη εγχώριας τεχνητής νοημοσύνης στο πρότυπο του ChatGPT της OpenAI.

Το μοντέλο TaiChu της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ήταν μεταξύ της πρώτης παρτίδας τέτοιων εφαρμογών που κέρδισαν έγκριση για δημόσια ανάπτυξη τον Αύγουστο.

Η τεχνολογία θεωρείται ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε τομείς από τη διάγνωση έως τις προσωπικές ιατρικές συμβουλές.

Το Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε περίπου 100 μονάδες επεξεργαστών γραφικών για να εκπαιδεύσει το μοντέλο του με επίκεντρο την υγειονομική περίθαλψη, οι οποίες μοιράστηκαν ισομερώς μεταξύ των τσιπ υψηλής τεχνολογίας A100 της Nvidia Corp. και των Ascend 910B της Huawei Technologies Co.

Ελπίζουν ότι το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο ονομάστηκε CARES Copilot 1.0, θα απαντά σε ερωτήσεις με παραπομπές που βασίζονται σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ακαδημαϊκά αρχεία. 

Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να επεξεργάζεται διαγνωστικά δεδομένα όπως μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους ή αξονικές τομογραφίες, καθώς και εικόνες, κείμενο και ήχο, όπως ανέφεραν οι ερευνητές.

Τελικά, οι ερευνητές οραματίζονται ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο, προειδοποιώντας τους γιατρούς για την επιδίωξη επικίνδυνων επεμβάσεων, για παράδειγμα.

«Υπάρχουν εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης υπολογιστικής ισχύος λόγω της απαγορευμένης πρόσβασης στα προηγμένα μικροτσίπ της Nvidia», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής του Peking Union Medical College Hospital, Φενγκ Μινγκ, ο οποίος συμμετείχε στην ανάπτυξη του μοντέλου.

Σχετικά Άρθρα

Γιατί γερνάμε; Τα αίτια και η ελπίδα για επιβράδυνση των συμπτωμάτων της γήρανσης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά μεθόδων αντιγήρανσης ήταν 62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσδοκίες μάλιστα ότι θα...

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση: Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί μια πρόκληση για κάθε γυναίκα, καθώς δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τη ζωή της. Καθεμιά...

Ο παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία περισσότερο από κάπνισμα, αλκοόλ και παχυσαρκία

Τα στοιχεία των ήδη αρκετών μελετών, που έχουν συμπεράνει τις βλαβερές συνέπειες της μοναξιάς, έρχεται να συμπληρώσει ακόμη...

Μπορεί η βρώμη να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος; To ποτό που συγκρίνουν με το Ozempic στο Tiktok

Για την ώρα οι προβολές στο tiktok είναι λίγες για το hashtag #oatzempic – σύγκλιση των δυο λέξεων oat (βρώμη)...