Οφέλη για την υγεία από την ανάγνωση βιβλίων.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα επίπεδα στρες, κατάθλιψης και άγχους είναι ιδιαίτερα υψηλά στον σημερινό ταραχώδη κόσμο. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο για αυτο-φροντίδα και ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε χρόνο για δραστηριότητες αναψυχής όπως το διάβασμα. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να εντάξετε την ανάγνωση στη ζωή σας, καθώς η συνεπής ανάγνωση μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας.

Η ανάγνωση μειώνει το στρες και το άγχος. Το στρες και το άγχος παγκόσμια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών καθώς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία διαπίστωσε ότι:

  • Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τις περισσότερες ημέρες ένιωθαν τόσο αγχωμένοι που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν
  • Οι στρεσογόνοι παράγοντες περιελάμβαναν τον πληθωρισμό, τη βία και το έγκλημα, την πολιτική και το φυλετικό κλίμα
  • Οι γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών ανέφεραν περισσότερο άγχος από τις γυναίκες και τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας
  • Το 76% ανέφερε ότι το άγχος επηρέασε τη σωματική του υγεία

Η ανάγνωση είναι μια εξαιρετική μέθοδος μείωσης του στρες κατά 68%. Αυτό το έκανε πιο αποτελεσματικό από άλλες καταπραϋντικές δραστηριότητες, όπως μια βόλτα ή η μουσική.

Σε γενικές γραμμές, οι διαλογιστικές δραστηριότητες που σας αναγκάζουν να εστιάσετε σε μία μόνο εργασία μπορούν να μειώσουν το άγχος. Η ανάγνωση έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι εμπλέκει το μυαλό σας και αναγκάζει τον εγκέφαλό σας να είναι δημιουργικός, ώστε να μπορείτε να φανταστείτε την ιστορία καθώς διαβάζετε.

Το διάβασμα μάχεται την πνευματική εξασθένηση και την άνοια. Η άνοια είναι ένας γενικός όρος για την ψυχική παρακμή που περιλαμβάνει δυσκολία σκέψης, μνήμης ή λήψης αποφάσεων.

Η ανάγνωση είναι θεραπευτική και για την ψυχική σας υγεία. Η ψυχική ασθένεια είναι μια από τις σημαντικότερες ιατρικές κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Η ψυχική ασθένεια αναφέρεται σε καταστάσεις ψυχικής υγείας που επηρεάζουν τη συμπεριφορά, τη διάθεση και τη σκέψη σας, όπως ο εθισμός, το άγχος, η κατάθλιψη, οι διαταραχές της διάθεσης και η σχιζοφρένεια.

Η βιβλιοθεραπεία είναι μια πρακτική που χρησιμοποιεί βιβλία ως μέρος της θεραπείας. Ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας σας επιλέγει ένα βιβλίο, μυθοπλασία ή μη μυθοπλασία, και καθώς διαβάζετε το βιβλίο το συζητάτε μαζί. Επειδή η βιβλιοθεραπεία χρησιμοποιείται συνήθως με άλλες μορφές θεραπείας, είναι δύσκολο να κρίνουμε ακριβώς πόσο αποτελεσματική είναι, αλλά τα οφέλη που δείχνει η βιβλιοθεραπεία περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη ενσυναίσθησης
  • Ενίσχυση της αυτογνωσίας
  • Αύξηση της συμπόνιας
  • Προώθηση της επίλυσης προβλημάτων
Δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα σχετικά με το πόσο διάβασμα πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι κάθε μέρα. Η μελέτη που μέτρησε την ανάγνωση και το άγχος έδειξε ότι μόλις έξι λεπτά ανάγνωσης την ημέρα θα μπορούσαν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους.

Σχετικά Άρθρα

Δυσκοιλιότητα και με ποια λαχανικά θα την αντιμετωπίσετε.

Ένας από τους λόγους να εμφανίσει κάποιος δυσκοιλιότητα είναι ότι πιθανά ακολουθεί μία διατροφή χωρίς επαρκή πρόσληψη σε...

Η ιγμορίτιδα συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση

Η κοινή φλεγμονώδης πάθηση της ιγμορίτιδας συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο μεταγενέστερης διάγνωσης ρευματικής πάθησης, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης...

Κοκκύτης: Έξαρση στην Ευρώπη – 34 κρούσματα στην Ελλάδα

 Αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοκκύτη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια καταγράφουν τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ...

Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που είναι σημαντικότερος για την υγεία μας.

Oι ξηροί καρποί σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι σημαντικοί για την υγεία μας και μας βοηθούν στο να...