Οι πολυβιταμίνες φαίνεται να επιβραδύνουν τη γνωστική γήρανση στους ηλικιωμένους.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών φαίνεται να επιβραδύνει τη γνωστική γήρανση κατά περίπου 2 χρόνια σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με τρεις νέες μελέτες.

Στην τελευταία μελέτη, που δημοσιεύθηκε στα μέσα του μήνα στο “The American Journal of Clinical Nutrition”,οι ερευνητές παρατήρησαν και εξέτασαν αυτοπροσώπως 573 ενήλικες 60 ετών και άνω. Στις δύο προηγούμενες μελέτες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν τηλεφωνικά ή διαδικτυακά. Συνολικά, περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν στις τρεις μελέτες.

Οι μελέτες αποτελούν μέρος της μελέτης COcoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study (COSMOS), η οποία εξετάζει επίσης εάν ένα εκχύλισμα κακάο θα μπορούσε να προστατεύσει τους ανθρώπους από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο, ανέφερε το NBC News. Το COSMOS είναι μια συνεργασία μεταξύ του Mass General Brigham, του Brigham and Women’s Hospital, του Πανεπιστημίου Columbia και του Πανεπιστημίου Wake Forest.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, η οποία παράγει την πολυβιταμίνη Centrum Silver, παρείχε τις πολυβιταμίνες και τα χάπια εικονικού φαρμάκου. Η Mars Inc., η εταιρεία καραμελών, χρηματοδότησε εν μέρει τη μελέτη.

Οι μελέτες δεν διευκρίνισαν ποιες βιταμίνες και μέταλλα είναι υπεύθυνα για την επιβράδυνση της απώλειας μνήμης.

«Οι μελλοντικές μελέτες είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν περισσότερο στα γνωστικά οφέλη», δήλωσε στο NBC News ο πρώτος συγγραφέας Chirag Vyas, ιδρυτικό μέλος του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης Mass General Brigham.

Το NBC News σημείωσε ότι απαιτείται περισσότερη ποικιλομορφία σε μελλοντικές μελέτες, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι στη μελέτη COSMOS ήταν λευκοί.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το κολύμπι – Πόσες θερμίδες «καίμε»! Γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική!

Το κολύμπι θα πρέπει να γίνει γνωστό πως αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να γυμνάσετε όλο σας το...

Συμπτώματα σεξουαλικού νοσήματος ή καρκίνου πέους; Γιατί οι άνδρες δεν πηγαίνουν στο γιατρό

Οι πιθανότητες ένας άνδρας να απευθυνθεί στον δερματολόγο ή ουρολόγο αν δει κάποιο σημάδι στο πέος του είναι...

Κορωνοϊός: Τριπλάσιες νοσηλείες μέσα σε δύο μήνες – Σε ποιο νοσοκομείο εντοπίζεται μεγάλη συρροή

Κατακόρυφη αύξηση των σοβαρών περιστατικών covid στα νοσοκομεία, αλλά και των αιτημάτων για κατ’ οίκον χορήγηση αντιικών χαπιών...

Αντιόξινα: Ανακουφίζουν το στομάχι, αλλά μήπως απειλούν σοβαρά την υγεία; Οι ειδικοί εξηγούν

Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) είναι αντιόξινα φάρμακα που εμποδίζουν το στομάχι να παράγει οξύ, αυξάνοντας έτσι το...