Οι πολυβιταμίνες φαίνεται να επιβραδύνουν τη γνωστική γήρανση στους ηλικιωμένους.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών φαίνεται να επιβραδύνει τη γνωστική γήρανση κατά περίπου 2 χρόνια σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με τρεις νέες μελέτες.

Στην τελευταία μελέτη, που δημοσιεύθηκε στα μέσα του μήνα στο “The American Journal of Clinical Nutrition”,οι ερευνητές παρατήρησαν και εξέτασαν αυτοπροσώπως 573 ενήλικες 60 ετών και άνω. Στις δύο προηγούμενες μελέτες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν τηλεφωνικά ή διαδικτυακά. Συνολικά, περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν στις τρεις μελέτες.

Οι μελέτες αποτελούν μέρος της μελέτης COcoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study (COSMOS), η οποία εξετάζει επίσης εάν ένα εκχύλισμα κακάο θα μπορούσε να προστατεύσει τους ανθρώπους από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο, ανέφερε το NBC News. Το COSMOS είναι μια συνεργασία μεταξύ του Mass General Brigham, του Brigham and Women’s Hospital, του Πανεπιστημίου Columbia και του Πανεπιστημίου Wake Forest.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, η οποία παράγει την πολυβιταμίνη Centrum Silver, παρείχε τις πολυβιταμίνες και τα χάπια εικονικού φαρμάκου. Η Mars Inc., η εταιρεία καραμελών, χρηματοδότησε εν μέρει τη μελέτη.

Οι μελέτες δεν διευκρίνισαν ποιες βιταμίνες και μέταλλα είναι υπεύθυνα για την επιβράδυνση της απώλειας μνήμης.

«Οι μελλοντικές μελέτες είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν περισσότερο στα γνωστικά οφέλη», δήλωσε στο NBC News ο πρώτος συγγραφέας Chirag Vyas, ιδρυτικό μέλος του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης Mass General Brigham.

Το NBC News σημείωσε ότι απαιτείται περισσότερη ποικιλομορφία σε μελλοντικές μελέτες, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι στη μελέτη COSMOS ήταν λευκοί.

Σχετικά Άρθρα

Δυσκοιλιότητα και με ποια λαχανικά θα την αντιμετωπίσετε.

Ένας από τους λόγους να εμφανίσει κάποιος δυσκοιλιότητα είναι ότι πιθανά ακολουθεί μία διατροφή χωρίς επαρκή πρόσληψη σε...

Η ιγμορίτιδα συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση

Η κοινή φλεγμονώδης πάθηση της ιγμορίτιδας συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο μεταγενέστερης διάγνωσης ρευματικής πάθησης, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης...

Κοκκύτης: Έξαρση στην Ευρώπη – 34 κρούσματα στην Ελλάδα

 Αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοκκύτη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια καταγράφουν τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ...

Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που είναι σημαντικότερος για την υγεία μας.

Oι ξηροί καρποί σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι σημαντικοί για την υγεία μας και μας βοηθούν στο να...