Πανάδες και κηλίδες στο δέρμα και πώς αντιμετωπίζονται.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Οι ακτίνες UV διαπερνούν την επιδερμίδα και διεγείρουν τα μελανοκύτταρα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία με την πάροδο του χρόνου οδηγεί στην υπερπαραγωγή μελανίνης, η οποία δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του δέρματος κι έτσι σχηματίζονται καφέ κηλίδες.

Ο κίνδυνος υπερμελάγχρωσης αυξάνεται με τη γήρανση των κυττάρων, ενώ καφέ κηλίδες στο δέρμα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και εξαιτίας ορμονικών αλλαγών. Τρανό παράδειγμα, η “μάσκα εγκυμοσύνης”, δηλαδή οι εμφάνιση μελάσματος στην άνω περιοχή του προσώπου, κατά τη διάρκεια της κύησης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη ή έχει ουλές, από εγκαύματα ή ακμή, είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτύξει σημάδια μελάγχρωσης αν εκτίθεται στον ήλιο χωρίς προστασία.

Πανάδες και καφέ κηλίδες στο δέρμα, τo συστατικό που τις μειώνει αποτελεσματικά:

Για μία ακόμα φορά, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Πέρα από το προφανές όμως, δηλαδή την αποφυγή του ήλιου και την καθημερινή χρήση αντηλιακού χειμώνα-καλοκαίρι, τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις καφέ κηλίδες στο δέρμα;

Αν δεν θέλετε να καταφύγετε στην εύκολη και άκρως αποτελεσματική λύση του λέιζερ, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας, έναν anti dark-spot ορό ή κρέμα για τον αποχρωματισμό των πανάδων και των κηλίδων και την επίτευξη ενός πιο ομοιόμορφου τόνου στην επιδερμίδα. Το πιο αποτελεσματικό συστατικό για τη δική σας περίπτωση δεν είναι άλλο από τη νιασιναμίδη, δηλαδή τη βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β3.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευεργετικό συστατικό, το οποίο χάρη στο ουδέτερο pH του, ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ενώ μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με όλα τα άλλα συστατικά, πλην της βιταμίνης C. Δεν είναι φωτοευαίσθητο και μπορεί να ευεργετήσει τόσο τη νεανική, όσο και την ώριμη επιδερμίδα.

Η νιασιναμίδη μειώνει πολύ αποτελεσματικά τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες στο δέρμα, αλλά και τα σημάδια ακμής, επιτυγχάνοντας έτσι μια χρωματική ομοιομορφία. Επιπλέον, μειώνει την ερυθρότητα, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος κι ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό περιορίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας με αποτέλεσμα να αφήνει την επιδερμίδα καλά ενυδατωμένη, φωτεινή και απαλή.

Σχετικά Άρθρα

Δυσκοιλιότητα και με ποια λαχανικά θα την αντιμετωπίσετε.

Ένας από τους λόγους να εμφανίσει κάποιος δυσκοιλιότητα είναι ότι πιθανά ακολουθεί μία διατροφή χωρίς επαρκή πρόσληψη σε...

Η ιγμορίτιδα συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση

Η κοινή φλεγμονώδης πάθηση της ιγμορίτιδας συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο μεταγενέστερης διάγνωσης ρευματικής πάθησης, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης...

Κοκκύτης: Έξαρση στην Ευρώπη – 34 κρούσματα στην Ελλάδα

 Αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοκκύτη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια καταγράφουν τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ...

Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που είναι σημαντικότερος για την υγεία μας.

Oι ξηροί καρποί σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι σημαντικοί για την υγεία μας και μας βοηθούν στο να...