Συμπληρώματα για αρθρίτιδα και πόνο στις αρθρώσεις.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν βιταμίνες και συμπληρώματα για να βοηθηθούν στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, αρκετές από αυτές “υπόσχονται” ότι βοηθούν πολύ, ειδικά αν τις χρησιμοποιείτε με άλλες θεραπείες όπως η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Η γλυκοζαμίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα για την αρθρίτιδα. Θεωρείται ότι είναι σε θέση να καθυστερήσει τη διάσπαση του χόνδρου, να ανακουφίσει τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας, και να κάνει τις αρθρώσεις σας να μην έχουν πρόβλημα στην κίνηση.

Οφέλη γλυκοζαμίνης:

Το σώμα σας παράγει γλυκοζαμίνη για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την επισκευή του χόνδρου. Τα συμπληρώματα γλυκοζαμίνης μπορεί να βοηθήσουν στην περαιτέρω λίπανση των αρθρώσεων σας και να βοηθήσουν τον χόνδρο να συγκρατήσει το νερό και να αποτρέψει τη διάσπασή του.

Γλυκοζαμίνη παρενέργειες:

Τα συμπληρώματα γλυκοζαμίνης είναι ασφαλή και συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα. Αλλά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αντιπηκτικά όπως η βαρφαρίνη (Coumadin). Μπορεί επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, οπότε αν έχετε διαβήτη, μιλήστε με το γιατρό σας πριν τα πάρετε.

Κάποιες άλλες πιθανές παρενέργειες της γλυκοζαμίνης περιλαμβάνουν:

  • Στομαχικές διαταραχές
  • Ναυτία
  • Καούρα
  • Διάρροια
  • Δυσκοιλιότητα

Επίσης, δεν πρέπει να παίρνετε γλυκοζαμίνη εάν είστε αλλεργικοί στα οστρακοειδή ή έχετε γλαύκωμα.

Ο υγιής χόνδρος έχει φυσικά γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη. Τα συμπληρώματα που περιέχουν και τις δύο είναι πολύ δημοφιλή και πωλούνται ως αναλγητικά για την αρθρίτιδα και ως θεραπείες για τη μείωση της δυσκαμψίας των αρθρώσεων.

Έρευνες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του μέτριου έως έντονου πόνου σε μερικούς ανθρώπους, οπότε μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε αν είναι ασφαλές για εσάς.

Η κουρκουμίνη είναι το δραστικό συστατικό του κουρκουμά μπαχαρικών, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Οφέλη κουρκουμίνης:

Επειδή είναι μια τόσο ισχυρή ένωση, ορισμένες έρευνες λένε ότι η κουρκουμίνη μπορεί να είναι καλή στο να βοηθήσει με τα συμπτώματα τόσο της οστεοαρθρίτιδας όσο και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ίσως ακόμη καλύτερα από ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Η έρευνα δείχνει ότι μια φυτική ένωση στο πράσινο τσάι γνωστή ως γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) μπορεί να βοηθήσει τις αρθρώσεις και τους σκελετικούς μύες σας να παραμείνουν υγιείς. Η EGCG είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που πιστεύεται ότι είναι έως και 100 φορές ισχυρότερο από τις βιταμίνες C και Ε.

Εργαστηριακές μελέτες και μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι η EGCG μπορεί να προστατεύσει τον χόνδρο και τα οστά και να μειώσει τον κίνδυνο τόσο οστεοαρθρίτιδας όσο και ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα για να δούμε αν αυτά τα αποτελέσματα μεταφράζονται στους ανθρώπους.
Η βιταμίνη D είναι σημαντική για να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο, το οποίο διατηρεί τα οστά σας ισχυρά. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η βιταμίνη D βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα είχαν σταθερά χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους από εκείνα χωρίς αρθρίτιδα όταν μελετήθηκαν. Εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θα μπορούσαν επίσης να επιδεινωθούν.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα ιχθυέλαια και σε άλλα τρόφιμα, ενθαρρύνουν το σώμα σας να παράγει χημικές ουσίες που βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής. Η έρευνα δείχνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αποδυνάμωση των αυτοάνοσων φλεγμονωδών συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Τα στοιχεία υποστηρίζουν επίσης τα ωμέγα-3 ως θεραπείες για τον πόνο της αρθρίτιδας και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων, αλλά πρέπει να τα διερευνήσουμε περαιτέρω για να καταλάβουμε ποια λειτουργούν καλύτερα και σε ποιες δοσολογίες.

Σχετικά Άρθρα

Δυσκοιλιότητα και με ποια λαχανικά θα την αντιμετωπίσετε.

Ένας από τους λόγους να εμφανίσει κάποιος δυσκοιλιότητα είναι ότι πιθανά ακολουθεί μία διατροφή χωρίς επαρκή πρόσληψη σε...

Η ιγμορίτιδα συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση

Η κοινή φλεγμονώδης πάθηση της ιγμορίτιδας συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο μεταγενέστερης διάγνωσης ρευματικής πάθησης, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης...

Κοκκύτης: Έξαρση στην Ευρώπη – 34 κρούσματα στην Ελλάδα

 Αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοκκύτη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια καταγράφουν τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ...

Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που είναι σημαντικότερος για την υγεία μας.

Oι ξηροί καρποί σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι σημαντικοί για την υγεία μας και μας βοηθούν στο να...