Τα 3 διατροφικά λάθη που εμποδίζουν την απώλεια λίπους από την κοιλιά, σύμφωνα με διατροφολόγους

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το κοιλιακό λίπος είναι δύσκολο να χαθεί. Στην προσπάθεια αυτή δεν παίζει ρόλο μόνο η άσκηση αλλά και η διατροφή. Υπάρχουν μάλιστα 3 συνηθισμένα διατροφικά λάθη που ίσως δεν γνωρίζατε ότι εμποδίζουν την απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς.

Μια από τις πιο συνηθισμένες περιοχές όπου συσσωρεύεται επίμονο λίπος είναι η κοιλιά. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, ότι το γνωστό και ως σπλαγχνικό λίπος παρέχει μια μορφή προστασίας στα όργανά μας. Όμως, η υπερβολική συσσώρευση λίπους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας.

Δυσκολεύεστε να χάσετε το επίμονο λίπος από την κοιλιά; Ένας ειδικός έχει τις απαντήσεις για το τι μπορεί να πάει στραβά με τη διατροφή σας

Η Διατροφολόγος και Πάροχος Υπηρεσιών Ολιστικής Υγείας, Shalini Sudhakar (@consciouslivingwithshalini) μοιράστηκε ένα βίντεο, στον λογαριασμό της στο Instagram, επισημαίνοντας τρία διατροφικά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε κοιλιακό λίπος.

Ποια είναι τα 3 διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε για την απώλεια λίπους από την κοιλιά

  • Μη ισορροπημένα γεύματα σε ότι αφορά τα θρεπτικά συστατικά
  • Προκαλείτε το σώμα σας να νιώθει λαχτάρα για γλυκό ή αλμυρό
  • Δεν πίνετε αρκετό νερό

Μη ισορροπημένα γεύματα

Όταν παραλείπετε σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες και το γεύμα σας είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακό λίπος. Η διατροφολόγος Shalini Sudhakar αναφέρει ότι οι υδατάνθρακες είναι κυρίως γλυκόζη και μπορούν να αυξήσουν άμεσα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα υψηλότερα επίπεδα σακχάρου αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης του σώματός σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακό λίπος.

Η διατροφολόγος Sudhakar αναφέρει ότι όταν τρώτε ένα γεύμα που δεν είναι ισορροπημένο και αυξάνετε τα επίπεδα κορτιζόλης του σώματός σας, θα λαχταράτε ζάχαρη ή κάτι αλμυρό. Αυτό θα σας κάνει να χάσετε τον αυτοέλεγχο σας και θα φάτε πολλά τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, τα οποία θα συμβάλουν στο κοιλιακό σας λίπος.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Όταν τα κύτταρα, οι μύες και οι ιστοί σας είναι αφυδατωμένα, μπορεί επίσης να γίνει αντιληπτό ως πείνα. Όταν μπερδεύετε την αφυδάτωση με την πείνα, θα φάτε περισσότερο, λέει η διατροφολόγος Sudhakar. Όταν τρώτε περισσότερο, δημιουργείτε πλεόνασμα θερμίδων και αποθηκεύεται στο κοιλιακό σας λίπος.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το λίπος στην κοιλιά

Η διατροφολόγος Shalini Sudhakar πρότεινε 3 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε το κοιλιακό σας λίπος:

  • Να τρώτε ένα ισορροπημένο γεύμα με ίσες αναλογίες σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ίνες. Αυτό θα σας δώσει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα σας κρατήσει χορτάτους.
  • Μην παραλείπετε την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες στο γεύμα σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα κορτιζόλης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονες λιγούρες για ζάχαρη.
  • Βεβαιωθείτε ότι πίνετε 2,5 έως 3 λίτρα νερό κάθε μέρα, καθώς αυτή είναι η ελάχιστη απαίτηση ενός ενήλικου ανθρώπινου σώματος. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πείνα και να σας κάνει να φάτε περισσότερο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το κολύμπι – Πόσες θερμίδες «καίμε»! Γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική!

Το κολύμπι θα πρέπει να γίνει γνωστό πως αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να γυμνάσετε όλο σας το...

Συμπτώματα σεξουαλικού νοσήματος ή καρκίνου πέους; Γιατί οι άνδρες δεν πηγαίνουν στο γιατρό

Οι πιθανότητες ένας άνδρας να απευθυνθεί στον δερματολόγο ή ουρολόγο αν δει κάποιο σημάδι στο πέος του είναι...

Κορωνοϊός: Τριπλάσιες νοσηλείες μέσα σε δύο μήνες – Σε ποιο νοσοκομείο εντοπίζεται μεγάλη συρροή

Κατακόρυφη αύξηση των σοβαρών περιστατικών covid στα νοσοκομεία, αλλά και των αιτημάτων για κατ’ οίκον χορήγηση αντιικών χαπιών...

Αντιόξινα: Ανακουφίζουν το στομάχι, αλλά μήπως απειλούν σοβαρά την υγεία; Οι ειδικοί εξηγούν

Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) είναι αντιόξινα φάρμακα που εμποδίζουν το στομάχι να παράγει οξύ, αυξάνοντας έτσι το...