Τα συμπτώματα των λοιμώξεων των αυτιών στα μωρά.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Οι μολύνσεις των αυτιών είναι συχνές στα μωρά και είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τα κλασικά σημάδια που πρέπει να προσέξουμε:

  • Κλάμα και ευερεθιστότητα
  • Τράβηγμα στο αυτί
  • Προβλήματα ακοής
  • Πρόβλημα στον ύπνο
  • Παροχέτευση αυτιών
  • Πυρετός

Είναι πιθανό το μωρό σας να εμφανίσει προσωρινή απώλεια ακοής με λοίμωξη του αυτιού. Αυτό συμβαίνει όταν το υγρό πίσω από το τύμπανο εμποδίζει τη μετάδοση ήχου.

Τα μωρά που θηλάζουν είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν λοιμώξεις του αυτιού από εκείνα που δεν το κάνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις παθαίνουν.  Τα σημάδια της μόλυνσης του αυτιού σε ένα μωρό που θηλάζει είναι τα ίδια όπως για όλα τα μωρά.

Εάν το παιδί σας εμφανίσει σημάδια λοίμωξης του αυτιού, καλέστε τον παιδίατρό σας. Αναζητήστε επείγουσα θεραπεία εάν έχει υψηλό πυρετό, εάν αναπτύξει δυσκαμψία στον αυχένα (δεν μπορεί να αγγίξει το πηγούνι στο στήθος), μυϊκή αδυναμία (στραβό χαμόγελο), εμετό ή αιμορραγία.

Στα μωρά κάτω των 6 μηνών με λοίμωξη του αυτιού συνήθως συνταγογραφούνται αντιβιοτικά. Τα βακτήρια που προκαλούν λοίμωξη στο αυτί παγιδευμένα πίσω από το τύμπανο μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του σώματος, οδηγώντας σε σοβαρή λοίμωξη. Στα μωρά, οι επιπλοκές από τη μόλυνση μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές και επειδή τα μικρά μωρά δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα, ο κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Για παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και δύο ετών, τα αντιβιοτικά μπορούν να συνταγογραφηθούν σε προχωρημένες λοιμώξεις, όπως όταν το τύμπανο σπάει. Εάν η λοίμωξη του αυτιού δεν είναι σοβαρή, ο γιατρός μπορεί να συστήσει να περιμένετε και να παρακολουθήστε για δύο έως τρεις ημέρες το παιδί για να δείτε εάν η λοίμωξη βελτιώνεται πριν δοθούν αντιβιοτικά.

Η συνήθης πορεία των αντιβιοτικών είναι 10 ημέρες και είναι σημαντικό να ολοκληρώσετε τη συνταγή. Το παιδί σας πιθανότατα θα αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι μολύνσεις των αυτιών δεν μπορούν πάντα να προληφθούν, αλλά είναι δυνατόν να μειωθεί ο κίνδυνος του μωρού σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

  • Αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα: Ένα παιδί που εκτίθεται στον καπνό του τσιγάρου έχει υψηλότερο κίνδυνο λοιμώξεων του αυτιού.  Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας ζει σε ένα σπίτι χωρίς καπνό.
  • Μην ξεχνάτε τα εμβόλια: Φροντίστε να παραμείνετε ενημερωμένοι με το πρόγραμμα ανοσοποίησης του παιδιού σας. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για το εμβόλιο της γρίπης, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού που μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του αυτιού.
  • Αποτρέψτε τα κρυολογήματα και τα συμπτώματα αλλεργίας: Και οι δύο αυτές καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε οίδημα και συσσώρευση υγρού στα αυτιά. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας σχετικά με τις επιλογές για τη θεραπεία των αλλεργιών του μικρού σας. Φροντίστε να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να μην αφήνετε το παιδί σας να μοιράζεται φλιτζάνια ή σκεύη φαγητού με οποιονδήποτε άλλο.
  • Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την πρόληψη λοιμώξεων του αυτιού, επειδή τα αντισώματα που λαμβάνει το μωρό σας θα βοηθήσουν στην αποτροπή λοιμώξεων.

Σχετικά Άρθρα

Κλιματική αλλαγή: Μισό εκατομμύριο θάνατοι από εγκεφαλικό ετησίως

Ερευνητές στην Κίνα ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν περισσότερες από 200 χώρες για διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών και...

Γιατί γερνάμε; Τα αίτια και η ελπίδα για επιβράδυνση των συμπτωμάτων της γήρανσης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά μεθόδων αντιγήρανσης ήταν 62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσδοκίες μάλιστα ότι θα...

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση: Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί μια πρόκληση για κάθε γυναίκα, καθώς δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τη ζωή της. Καθεμιά...

Ο παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία περισσότερο από κάπνισμα, αλκοόλ και παχυσαρκία

Τα στοιχεία των ήδη αρκετών μελετών, που έχουν συμπεράνει τις βλαβερές συνέπειες της μοναξιάς, έρχεται να συμπληρώσει ακόμη...