Τρόποι διαχείρισης ενός δύσκολου έφηβου.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αν και πολλοί γονείς πιστεύουν ότι οι έφηβοι πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες για την κακή συμπεριφορά τους, είναι πάντα καλύτερο να εξηγούν πρώτα τι έχουν κάνει και γιατί δεν πρέπει να το επαναλάβουν.

Υπάρχουν φορές που το παιδί σας μπορεί να συμπεριφέρεται με τρόπους που δοκιμάζουν τα όριά σας ή παραβιάζουν τους κανόνες που έχετε συμφωνήσει. Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι χρησιμοποιώντας τις συνέπειες. Η λογική των συνεπειών είναι να καταλάβει ο έφηβος που είναι δύσκολος και αντιδραστικός, ότι εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις.

Αυτές είναι οι συνέπειες που πρέπει να επιβληθούν σε έναν έφηβο:

Εάν υπάρχει μια μορφή τιμωρίας που σίγουρα θα λάβει σοβαρά υπόψιν ο έφηβος που περνά ώρες στο τηλέφωνο, είναι η αφαίρεση του κινητού του, για ένα εύλογο κι όχι παράλογο χρονικό διάστημα.

Η τιμωρία «χωρίς ηλεκτρονικά» λειτουργεί καλά κάθε φορά που ο έφηβος σας αγνοεί και επιλέγει να παραμείνει βυθισμένος στον ψηφιακό του κόσμο.

Εάν ο έφηβος έχει εμφανίσει ανεπιθύμητη συμπεριφορά μια καλή συνέπεια θα ήταν ένα time out από τους φίλους. Λιγότερος χρόνος μαζί τους, λιγότερος χρόνος για βόλτες.

Όποια συνέπεια κι αν επιλέξετε, οι παρακάτω στρατηγικές μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυσή της.

Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στο παιδί ήρεμα και ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόβλημα. Πείτε του πώς δεν έχει τηρήσει τους κανόνες που συμφωνήσατε και ενημερώστε του ότι θα εφαρμόσετε τη συμφωνημένη συνέπεια.

Eνθαρρύνετε το παιδί σας να σκεφτεί τη συμπεριφορά του και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετική στο μέλλον.

Τέλος μιλήστε μαζί του για τη συμφωνία που είχατε και τι πιστεύει ότι θα πρέπει να συμβεί ως συνέπεια της παραβίασής της.

Σχετικά Άρθρα

Κλιματική αλλαγή: Μισό εκατομμύριο θάνατοι από εγκεφαλικό ετησίως

Ερευνητές στην Κίνα ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν περισσότερες από 200 χώρες για διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών και...

Γιατί γερνάμε; Τα αίτια και η ελπίδα για επιβράδυνση των συμπτωμάτων της γήρανσης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά μεθόδων αντιγήρανσης ήταν 62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσδοκίες μάλιστα ότι θα...

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση: Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί μια πρόκληση για κάθε γυναίκα, καθώς δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τη ζωή της. Καθεμιά...

Ο παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία περισσότερο από κάπνισμα, αλκοόλ και παχυσαρκία

Τα στοιχεία των ήδη αρκετών μελετών, που έχουν συμπεράνει τις βλαβερές συνέπειες της μοναξιάς, έρχεται να συμπληρώσει ακόμη...