Επικίνδυνος ο Προδιαβήτης καθώς οδηγεί και Διαβήτη τύπου 2. Κύριο

Σε  διαβήτη τύπου 2 οδηγεί ο προδιαβήτης, για το λόγο αυτό οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μιλούν για αλλαγές στην διατροφή μας οι οποίες είναι πολύ σημαντικές,όπως η ρύθμιση του σακχάρου αλλά και του βάρους μας.
Αλλαγές οι οποίες πρέπει να αποτελέσουν τρόπο ζωής για τον πάσχοντα καθώς δυστυχώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που τις εφαρμόζουν πιστά.
Τα ίδιο συμβαίνει και με το καθιστικό τρόπο ζωής αφού δυστυχώς πολλοί λίγοι έχουν καθημερινά έστω  και ελαφριάς έντασης και διάρκειας άσκηση (πχ. 40’ περπάτημα καθημερινά), που όχι μόνο βοηθά στο βάρος και στη μείωση των τιμών του σακχάρου, αλλά και στην μείωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων, βελτιώνοντας την υγεία των αγγείων μας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η  ευαισθητοποίηση ατόμων με προδιαβήτη, διαδραματίζει  σημαντικό ρόλο στην προώθηση από πλευράς τους συμπεριφορών ελάττωσης αυτού του κινδύνου. Ασθενείς που έχουν επίγνωση της κατάστασης του προδιαβήτη τους είναι πιο πιθανό να εμπλακούν τόσο στη αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, όσο και στη διαχείριση του βάρους τους.
Η πρόληψη χαρίζει υγεία και χωρίς χρηματικό κόστος, είναι, αν το θελήσουμε, εφικτή στην καθημερινή πραγματικότητά μας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)