Ουρικό οξύ, τι πρέπει να προσέχουμε. Κύριο

Η υπερουριχαιμία είναι η αύξηση της συγκεντρώσεως του ουρικού οξέος στο πλάσμα και στον ορό του αίματος. Η πιο εμφανής εκδήλωση της αύξησης αυτής είναι η ποδάγρα κατά την οποία σχηματίζονται κρύσταλλοι που αποτίθενται στους χόνδρους, στους αρθρικούς υμένες και το αρθρικό υγρό.
Η ποδάγρα είναι αρκετά επώδυνη και συνδέεται από κινητικά προβλήματα, ενώ δείχνει σαφή  προτίμηση στο ισχυρό φύλο καθώς υπολογίζεται ότι χτυπά τους άνδρες σε αναλογία 5:1, ενώ τα θύματα της πολλαπλασιάζονται όταν οι άνδρες διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους. 
Άλλο ένα σύμπτωμα της αυξησης του ουρικού οξέως είναι η νεφρολιθίαση. Η υπερουριχαιμία συναντάται συνήθως στους παχύσαρκους και στις υψηλότερες οικονομο-κοινωνικές ομάδες.
Ποιές όμως είναι οι τροφές που απαγορεύονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
 
Οι σάλτσες και ο ζωμός κρέατος, τα εντόσθια ( συκώτι, νεφρά), οι  σαρδέλες, τα μύδια , το αυγοτάραχο, οι αντζούγιες, το κυνήγι και  τα αμύγδαλα.
Ποιές είναι οι τροφές που επιτρέπονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
 
Το γάλα, το  γιαούρτι, το λάδι,το τυρί, το τσάι ,το  ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι, το καλαμπόκι, το μέλι, οι ξηροί καρποί, τα χόρτα και τα  φρούτα .
Τι πρέπει να προσέχουμε  για να μην έχουμε στο μέλλον πρόβλημα  ουρικής αρθρίτιδας ;
 
• Αποφυγή των τροφών που προαναφέραμε.
• Απώλεια βάρους.
• Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών καθώς και 
• Λήψη επαρκούς ποσότητας υγρών σε καθημερινή βάση.
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)