Λευχαιμία...τέλος; Νέα επαναστατική θεραπεία. Κύριο

 
 
Τον ενθουσιασμό της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας έχει προκαλέσει  μια νέα αντικαρκινική θεραπεία που στόχο έχει να  «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να καταπολεμάμε την λευχαιμία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας  του Αντικαρκινικού Κέντρου «Fred Hutchinson» στο Σιάτλ των ΗΠΑ, το 90% των ασθενών-εθελοντών με τελικό στάδιο λευχαιμίας εμφάνισαν ύφεση της νόσου.
Κατα την διάρκεια της έρευνας πάρθηκαν  λευκά αιμοσφαίρια από ασθενείς με λευχαιμία, τα οποία τροποποιήθηκαν στο εργαστήριο και στη συνέχεια εισήχθησαν και πάλι στον οργανισμό των εθελοντών
Αν και ειδικοί από όλο τον κόσμο με ενθουσιασμό αναφέρουν ότι η κλινική αυτή δοκιμή είναι εντυπωσιακή,  πρέπει να σημειωθεί ότι  η θεραπεία αυτή βρίσκεται ακόμα σε εμβρυικό στάδιο, ενώ σύμφωνα με το BBC  δύο από τους ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα, πέθαναν από «υπεραντίδραση» του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Η επιστημονική ομάδα πάντως κατάφερε στην διάρκεια της έρευνας και τροποποίησε γενετικά τα Τ-κύτταρα,  γνωστά ως κύτταρα-φονιάδες, από δεκάδες ασθενείς και ουσιαστικά τα «εκπαίδευσαν» να ψάχνουν, να αναγνωρίζουν  και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα και να στοχεύουν την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. 
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)