Δυσοσμία ευαίσθητης περιοχής -πρόληψη.

Ένα συχνό και ιδιαίτερα ενοχλητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς οι γυναίκες είναι η δυσοσμία της ευαίσθητης περιοχής.
 
Πού όμως οφείλεται αυτή η άσχημη μυρωδιά;
Οι βασικές αιτίες είναι η η φλεγμονή της πυελικής περιοχής, η μόλυνση από βακτήρια, ορισμένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και η κακή υγιεινή.
 
Για να μην χρειαστεί να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας λόγω της δυσοσμίας μπορείτε με κάποιες απλές πρακτικές να εμποδίσετε την ανάπτυξη βακτηρίων και άρα την δυσοσμία που θα φέρει.μια πιθανή μόλυνση.
Έτσι καλό θα είναι:
-Να καταναλώνετε δύο κεσεδάκια γιαούρτι κάθε μέρα καθώς με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε τον οργανισμό σας από τη δυσοσμία του κόλπου. Το γιαούρτι περιέχει το βακτήριο γαλακτοβάκιλλο, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου ρΗ του κόλπου.
-Να πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό κάθε ημέρα, καθώς έτσι φεύγουν οι τοξίνες και άλλα επιβλαβή βακτήρια από το σώμα.
-Να πλένεστε με ξύδι, βάλτε μισή κούπα λευκού ξυδιού σε χλιαρό νερό και με αυτό καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. Το ξύδι βοηθά το pH του κόλπου να επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα εξαλείφει κάθε άλλη οσμή.
-Τέλος χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα (που βοηθά στην καταπολέμηση της βακτηριακής λοίμωξης) σε χλιαρό νερό και καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)