Εσώρουχα...Πώς θα τα πλένετε σωστά;

Εάν γεμίσουμε το πλυντήριο μόνο με εσώρουχα, θα υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια κολοβακτήριδια του είδους Ε. coli στο νερό που θα χρησιμοποιηθεί για την πλύση.

Από αυτό καταλαβαίνουμε πως τα εσώρουχα φέρουν το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο από οτιδήποτε άλλο τοποθετούμε στο πλυντήριο και γι αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι με το πλύσιμο εξουδετερώνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό μικροοργανισμών.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι παραμένουν μικρόβια και μέσα στο ίδιο το πλυντήριο μετά την πλύση και έτσι δεν εξασφαλίζουμε πάντα ότι ρούχα, εσώρουχα και κλινοσκεπάσματα είναι τόσο καθαρά όσο θα έπρεπε.

Τι πρέπει να κάνουμε όμως ώστε τα κολοβακτηρίδια ή άλλοι μικροοργανισμοί όπως ο ιός της ηπατίτιδας Α και το βακτήριο της σαλμονέλας να μην μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στα ρούχα που θα πλύνουμε την επόμενη φορά;

Δυστυχώς το απορρυπαντικό δεν δίνει πάντοτε τη λύση καθώς δεν απομακρύνει όλα τα υπολείμματα και τα μικρόβια. Χρειάζεται για το λόγο αυτό να χρησιμοποιήσουμε χλωρίνη ή πολύ ζεστό νερό για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ιδανική θερμοκρασία για να εξοντώσουμε τους μικροοργανισμούς, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι οι 60 - 65 βαθμοί Κελσίου. Επίσης καλό θα είναι κατά καιρούς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη και νερό χωρίς να βάλετε μέσα στο πλυντήριο κανένα ρούχο, αφήνοντάς το να ολοκληρώσει έναν κανονικό κύκλο πλύσης. Ο ήλιος τέλος έχει μικροβιοκτόνο δράση, λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπει. Γι αυτό να αποφεύγετε το στεγνωτήριο και αφήνετε τα ρούχα να στεγνώνουν φυσικά κάτω από το φως του ήλιου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια