Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να γίνετε μητέρες;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μπορεί οι γυναίκες σήμερα λόγω των  μεθόδων περιποίησης που έχουν στη διάθεσή τους (λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικών), να παραμένουν εξωτερικά όμορφες και στα 20 και στα 30 και στα 40 αλλά και αργότερα, ωστόσο το θέμα της μητρότητας και η σωστή ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα δεν έχει να κάνει με την εξωτερική της εμφάνιση.
Η καλύτερη ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα είναι γύρω στα 25 της  χρόνια όπως επισήμανε στο Φεστιβάλ Επιστημών του Τσέλτεναμ η  γυναικολόγος και ειδικός σε θέματα γονιμότητας κ. Τζίλιαν Λόκγουντ.
Στην ομιλία της με τίτλο «η ωρολογιακή βόμβα της γονιμότητας», η Λόκγουντ ανέφερε ότι η γυναίκα πρέπει να γίνεται μητέρα νωρίς, όταν δηλ.  η γονιμότητά της,  είναι αρκετά αυξημένη και ο κίνδυνος αποβολής και γενετικών διαταραχών αρκετά μικρός. 
Σήμερα ωστόσο οι πιέσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα με κυριότερες τις  σπουδές και την καριέρα την κάνουν να καθυστερήσει τη μητρότητα.
“Οι γυναίκες που έχουν μπει στα 40 πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ένα παιδί χωρίς δυσκολία επειδή μοιάζουν και νιώθουν νέες" τόνισε η κ. Λόκγουντ, όμως οι πιθανότητες να επιτύχουν τη σύλληψη με φυσικό τρόπο είναι περίπου 5%, ενώ οι πιθανότητες αποβολής περίπου 40%.
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)