Αγκαλιαστείτε, κάνει καλό ...στην υγεία σας!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Η αγκαλιά είναι  μια πράξη αγάπης και συμπάθειας πολύ σημαντική  καθώς όπως έχει τελευταία ανακαλυφθεί οι αγκαλιές προσφέρουν τεράστια οφέλη στην πνευματική και σωματική μας υγεία.   
Οι αγκαλιές είναι ένα πανίσχυρο όπλο για την καταπολέμηση του στρες ενώ παράλληλα μας βοηθούν να ξεπεράσουμε αρνητικά συναισθήματα. Επίσης διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες καθώς μας βοηθούν να αυξήσουμε την  ευεξία μας και να νιώθουμε πολύ όμορφα και με θετική διάθεση. 
Έτσι μια αγκαλιά από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο μπορεί να αλλάξει εντελώς τη μέρα μας ως εξής: 
- Να εξαλείψει την αρνητική ενέργεια. Οι αγκαλιές προωθούν την έκκριση οξυτοκίνης  (ορμόνη της αγάπης ) και ενδορφινών, ουσίες που είναι υπεύθυνες για τα αισθήματα ευεξίας. Κάνοντας μια αγκαλιά, μοιραζόμαστε θετικά συναισθήματα που μας επαναφορτίζουν με θετική ενέργεια.
- Ανακουφίζουν από τον πόνο. Η ικανότητα της αγκαλιάς να αυξάνει τα επίπεδα οξυτοκίνης αναγκάζει το σώμα να επικεντρώνεται στην παρούσα στιγμή, αφήνοντας τον πόνο στο παρασκήνιο.
- Αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας. Το ζεστό αίσθημα της αγκαλιάς αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας και απομακρύνει τα αισθήματα μοναξιάς.
- Προλαμβάνουν τα εμφράγματα καθώς μια καθημερινή δόση από αγκαλιές έχει τη δυνατότητα να προστατεύει την καρδιά βοηθώντας τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της ροής του αίματος. Η αγκαλιά αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα και βοηθά την καρδιά να λειτουργεί κανονικά.
- Βελτιώνουν το νευρικό σύστημα αφού η αγκαλιά έχει χαλαρωτική επίδραση και όχι μόνο προσφέρει οφέλη στην υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος αλλά και στο νευρικό μας σύστημα.
- Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα., καθώς απελευθερώνεται οξυτοκίνη σε επαρκείς ποσότητες και έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος ανάπτυξης λοιμώξεων και ασθενειών του ανοσοποιητικού.
- Τέλος οι αγκαλιές ελέγχουν την αρτηριακή πίεση. Η σωματική επαφή με κάποιο άλλο πρόσωπο,  μειώνει την αρτηριακή πίεση ενεργοποιώντας τα αιμοσφαίρια τα οποία βρίσκονται στο δέρμα και στέλνουν σήματα μέσω των νεύρων. Αυτό κάνει το σώμα να αισθάνεται περισσότερο προστατευμένο, ο καρδιακός ρυθμός σταθεροποιείται και η αρτηριακή πίεση επιστρέφει στα φυσιολογικά της επίπεδα. 
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια