Το πρώτο χάπι σοκολάτας που προστατεύει από καρδιά και άνοια, στο εμπόριο! Κύριο

Το χάπι περιέχει φλαβανόλες, ένα θρεπτικό συστατικό που εξάγεται από το κακάο και για το οποίο η αρμόδια Αρχή της Ευρώπης έχει γνωμοδοτήσει ότι μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας διαστολή των αγγείων.Το νέο χάπι που υπόσχεται να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, εγκεφαλικού και άνοιας και το οποίο παράγεται εξ ολοκλήρου από τη σοκολάτα, άρχισε να διατίθεται στη Βρετανία.

Ωστόσο το όφελος αυτό παράγεται μόνο με κατανάλωση 200 mg φλαβανολών από κακάο την ημέρα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA).

Αν ήθελε κάποιος να προσλάβει αυτή την ποσότητα από σοκολάτα, θα έπρεπε λ.χ. να τρώει 400 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας την ημέρα, τα οποία παρέχουν πάνω από 2.400 θερμίδες και τριπλάσια ποσότητα λίπους από την ημερήσια συνιστώμενη για καλή υγεία, λένε οι ειδικοί.

Αν όμως, ήθελε να την καταναλώσει από άλλα είδη σοκολάτας, θα έπρεπε να τρώει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες, προσθέτουν.

Έτσι, η Βρετανική εταιρία δημιούργησε το διατροφικό συμπλήρωμα φλαβανολών Blood Flow+ που παρέχει ανά χάπι τα 200 mg φλαβανολών που απαιτούνται για να επιτευχθεί η αγγειοδιαστολή, η οποία σχετίζεται με μείωση της αρτηριακής πίεσης και καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού.

Επιπλέον, μελέτες με τέτοιου είδους χάπια έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, επομένως το νέο χάπι ίσως ασκεί προστατευτική δράση έναντι του εμφράγματος, του εγκεφαλικού και της αγγειακής άνοιας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)