Διάγνωση του καρκίνου με εξέταση αίματος.

 
 
 
Ερευνητές Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ανέπτυξαν μια νέα τεχνική, με βάση την οποία θα μπορεί να γίνει διάγνωση του καρκίνου πολύ απλά, δηλ. μέσω μιας εξέτασης αίματος.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι γενετικό υλικό απελευθερώνεται στο αίμα όχι μόνο από τα καρκινικά κύτταρα αλλά και από τα φυσιολογικά κύτταρα που σκοτώνονται από την κακοήθεια.
Αυτό το DNA φέρει τη δική του «σφραγίδα» και η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε τις «σφραγίδες» αυτές του DNA για 10 διαφορετικά είδη πολύ σημαντικών ιστών, όπως: το συκώτι, το λεπτό έντερο, το παχύ έντερο, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο, τους νεφρούς, το πάγκρεας, τον σπλήνα, το στομάχι και το αίμα.
Η σχετική μάλιστα μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Genetics».
Τεράστια σημασία έχει και το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη τεχνική, την «υγρή βιοψία», όπως τη χαρακτηρίζει η παγκόσμια ιατρική κοινότητα, ανιχνεύεται όχι μόνο η ύπαρξη καρκινικού όγκου στον οργανισμό αλλά και το όργανο στο οποίο αυτός αναπτύσσεται.
Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς με μια απλή εξέταση αίματος θα μπαίνει η διάγνωση.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)