Φυτοφαγία για προστασία της καρδιάς.

 
 
 
 
 
Τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία της καρδιάς μας που έχει η φυτοφαγική διατροφή, παρουσιάστηκαν από επιστήμονες στο  συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για τη Διατροφή «Nutrition 2018», που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη. 
Σύμφωνα με τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, προκύπτει πως όσοι αποφεύγουν το κρέας και τα άλλα ζωικά προϊόντα, μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και άλλες χρόνιες παθήσεις, καθώς και για πρόωρο θάνατο. Επίσης σημαντικό είναι ότι χάνουν πιο εύκολα τα παραπανίσια κιλά τους.
Ειδικότερα: Βραζιλιάνικη έρευνα, με επικεφαλής τη Δρ. Ντίρκε Μαρία Μαρτσιόνι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 4.500 ενηλίκους, αποκάλυψε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες, έχουν κατά μέσο όρο σχεδόν 60% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν δυνητικά επικίνδυνες πλάκες ασβεστίου στο εσωτερικό των αρτηριών τους, σε σχέση με όσους καταναλώνουν περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες.
Επίσης Ολλανδική έρευνα, με επικεφαλής τον Δρ. Κιμ Μπράουν του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Έρασμος, που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 6.000 άτομα σε βάθος 13 ετών, έδειξε ότι όσοι τρώνε περισσότερες πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, αντί για ζωικές, έχουν μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.
Μια  Αμερικανική μελέτη τέλος που πραγματοποιήθηκε  με επικεφαλής τη Δρ. Σαμίρα Ταλεγκαουκάρ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, δείχνει ότι οι φυτοφάγοι έχουν λιγότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και διαβήτη. 
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)