Προσοχή, η γραβάτα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

 
 
 
Η γραβάτα είναι απαραίτητο αξεσουάρ καθημερινά για αρκετούς άνδρες, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν την συνηθίζουν και μάλλον απουσιάζει από τον ενδυματολογικό τους κώδικα. 
Μάλιστα οι τελευταίοι από ότι φαίνεται μάλλον έχουν δίκιο καθώς σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Neuroradiology, η γραβάτα μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία των ανδρών.
Αυτό που φταίει είναι το σφιχτό δέσιμό της καθώς μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της εγκεφαλικής ροής αίματος.
 
Οι ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα Γερμανών, χωρίσαν σε δύο ομάδες τους εθελοντές που πήραν μέρος στην μελέτη, έτσι η μία ομάδα φορούσε γραβάτα και η άλλη όχι. Και οι δύο ομάδες υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν χαμηλή απόδοση της λειτουργίας του εγκεφάλου στους άνδρες που φορούσαν γραβάτα καθώς και μείωση κατά 7,5% στη ροή του αίματος.
 
Σε υγιείς ανθρώπους, η μείωση της ροής του αίματος κατά 7,5% στον εγκέφαλο είναι απίθανο να οδηγήσει αισθητά συμπτώματα, σύμφωνα με τον Καθηγητή, Steve Kassem στο Neuroscience Research Australia. Αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε όσους καπνίζουν, στους ηλικιωμένους ή στους ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση.
 
Τέλος οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χρήση της γραβάτας, είναι αρκετή για να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία και να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια