Ύπνος: Ειδικός αποκαλύπτει το Νο1 πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε το πρωί για να έχετε μια καλή μέρα

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μια κοινή συνήθεια μπορεί να είναι η ρίζα των προβλημάτων ύπνου σας και να σας προδιαθέτει για μια εξαντλητική ημέρα. Ειδικός στον ύπνο εξηγεί την καλύτερη πρακτική που πρέπει να ακολουθείτε το πρωί.

Κανείς δεν απολαμβάνει να σηκώνεται από το κρεβάτι νωρίς το πρωί. Αλλά το «κλειδί» για μια καλή μέρα συνδέεται συχνά με τον ύπνο σας. Αυτό οφείλεται σε αυτό που ονομάζεται κιρκάδιος ρυθμός – ένα εσωτερικό ρολόι 24 ωρών στον εγκέφαλό μας που «ρυθμίζει τους κύκλους ύπνου και αφύπνισης» και ανταποκρίνεται στις «αλλαγές φωτός στο περιβάλλον μας».

Οι ερευνητές λένε ότι αυτή η έννοια εξελίχθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να «προσαρμοστούν στις αλλαγές του περιβάλλοντός και να προβλέψουν τις αλλαγές στην ακτινοβολία, τη θερμοκρασία και τη διαθεσιμότητα τροφίμων».

Η Νο1 πρωινή συνήθεια που πρέπει να σταματήσετε, σύμφωνα με ειδικό ύπνου

Μια συνήθεια που πολλοί από εμάς έχουμε υιοθετήσει χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων ύπνου μας. Ίσως δεν γνωρίζατε ότι δεν πρέπει ποτέ να μένετε στο κρεβάτι αφού χτυπήσει το ξυπνητήρι σαςΑντισταθείτε στον πειρασμό να βάλετε το τηλέφωνό σας σε snooze ενώ προσπαθείτε να κερδίσετε άλλα 7 λεπτά πολύτιμου ύπνου και σηκωθείτεΔιαφορετικά, θα διαταράξετε τον κιρκάδιο ρυθμό σας.

Ακριβώς αυτό αναφέρει και η Dr. Chelsie Rohrscheib, νευροεπιστήμονας και επικεφαλής ειδικός ύπνου στο Wesper. «Δεν μένω ποτέ στο κρεβάτι και δεν κάνω εκεί δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τον ύπνο», δήλωσε. «Αυτό σημαίνει ότι όταν ξυπνάω, σηκώνομαι αμέσως από το κρεβάτι και πάω σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού μου». Η Dr. Rohrscheib λέει ότι αυτό βοηθά τον εγκέφαλο να διατηρεί τη σύνδεση της κρεβατοκάμαρας με έναν χώρο ανάπαυσης. Αυτό βοηθά στην προώθηση ενός ποιοτικού ύπνου.

Ύπνος και ξυπνητήρι: “Όχι” στην αναβολή

Οι ειδικοί στο Sleep Foundation συμφωνούν ότι ο ύπνος με το τηλέφωνό σας να βουίζει δεν θα προσφέρει οφέλη για την υγεία. Στην πραγματικότητα, λένε ότι συνδέεται με «αυξημένο άγχος» και άλλες επιβλαβείς παρενέργειες.

«Αντί να αφιερώνετε στον εαυτό σας χρόνο για αναβολή το πρωί, μπορεί να είναι πιο χρήσιμο να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι λίγο αργότερα και να αποφύγετε την αναβολή για να μεγιστοποιήσετε την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου», συνιστούν οι ειδικοί. «Αν είναι δύσκολο για εσάς να σηκωθείτε αφού ακούσετε το πρώτο χτύπημα, μετακινήστε το ξυπνητήρι πιο μακριά από το κρεβάτι σας για να ενθαρρύνετε την εγρήγορση».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το κολύμπι – Πόσες θερμίδες «καίμε»! Γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική!

Το κολύμπι θα πρέπει να γίνει γνωστό πως αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να γυμνάσετε όλο σας το...

Συμπτώματα σεξουαλικού νοσήματος ή καρκίνου πέους; Γιατί οι άνδρες δεν πηγαίνουν στο γιατρό

Οι πιθανότητες ένας άνδρας να απευθυνθεί στον δερματολόγο ή ουρολόγο αν δει κάποιο σημάδι στο πέος του είναι...

Κορωνοϊός: Τριπλάσιες νοσηλείες μέσα σε δύο μήνες – Σε ποιο νοσοκομείο εντοπίζεται μεγάλη συρροή

Κατακόρυφη αύξηση των σοβαρών περιστατικών covid στα νοσοκομεία, αλλά και των αιτημάτων για κατ’ οίκον χορήγηση αντιικών χαπιών...

Αντιόξινα: Ανακουφίζουν το στομάχι, αλλά μήπως απειλούν σοβαρά την υγεία; Οι ειδικοί εξηγούν

Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) είναι αντιόξινα φάρμακα που εμποδίζουν το στομάχι να παράγει οξύ, αυξάνοντας έτσι το...