Ύπνος: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με μελέτη

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σύμφωνα με μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ύπνος πολύ νωρίς το βράδυ μπορεί να μην είναι η καλύτερη στρατηγική ύπνου για την υγεία σας.

Η έρευνα έδειξε ότι ο ύπνος μεταξύ 10 μ.μ. και 11 μ.μ. θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη φορούσαν συσκευές στους καρπούς τους για τη συλλογή δεδομένων, τα οποία έδειξαν ότι ο ύπνος πριν από τις 10 μ.μ. και μετά τις 11 μ.μ. συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Οι συγγραφείς της μελέτης, οι οποίοι εργάζονταν για την εταιρεία τεχνολογίας υγείας Huma, ανέφεραν ότι αυτή η ώρα μεταξύ των 10 και 11 μ.μ. «συνδέεται με τη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων».

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν επίσης ότι η συσχετισμός μεταξύ της ώρας ύπνου και του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου ήταν υψηλότερος για τις γυναίκες.

Οι συγγραφείς επικαλέστηκαν επίσης μια άλλη μελέτη, η οποία βασίστηκε σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνήθειες ύπνου, η οποία έδειξε ότι οι καθυστερημένες ώρες ύπνου και αφύπνισης συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Η ανεπαρκής ποσότητα ύπνου έχει συνδεθεί με καταστάσεις όπως:

  • η υπέρταση,
  • η παχυσαρκία και
  • ο διαβήτης.

Έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται 7 έως 8 ώρες τη νύχτα είναι πιο παραγωγικοί από εκείνους που κοιμούνται 6 ώρες. Εν τω μεταξύ, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology, έδειξε ότι η απώλεια ακόμη και 2 ωρών ύπνου τη νύχτα μπορεί να κάνει κάποιον πιο επιρρεπή στον θυμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το κολύμπι – Πόσες θερμίδες «καίμε»! Γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική!

Το κολύμπι θα πρέπει να γίνει γνωστό πως αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να γυμνάσετε όλο σας το...

Συμπτώματα σεξουαλικού νοσήματος ή καρκίνου πέους; Γιατί οι άνδρες δεν πηγαίνουν στο γιατρό

Οι πιθανότητες ένας άνδρας να απευθυνθεί στον δερματολόγο ή ουρολόγο αν δει κάποιο σημάδι στο πέος του είναι...

Κορωνοϊός: Τριπλάσιες νοσηλείες μέσα σε δύο μήνες – Σε ποιο νοσοκομείο εντοπίζεται μεγάλη συρροή

Κατακόρυφη αύξηση των σοβαρών περιστατικών covid στα νοσοκομεία, αλλά και των αιτημάτων για κατ’ οίκον χορήγηση αντιικών χαπιών...

Αντιόξινα: Ανακουφίζουν το στομάχι, αλλά μήπως απειλούν σοβαρά την υγεία; Οι ειδικοί εξηγούν

Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) είναι αντιόξινα φάρμακα που εμποδίζουν το στομάχι να παράγει οξύ, αυξάνοντας έτσι το...