Πέντε καλοί λόγοι για να τρώτε πιο συχνά αρακά

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ο αρακάς είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών που μπορεί να μπει στο τραπέζι ακόμη και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να μειωθεί η παρουσία ζωικών πηγών πρωτεΐνης, όπως το κρέας που είναι πιο πλούσιο σε λιπαρά.
Παρέχει απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της τρυπτοφάνης, η οποία είναι πολύτιμη για τη σύνθεση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει τη διάθεση αλλά και τον κορεσμό, δύο πολύτιμοι παράγοντες που μας βοηθούν να τρώμε με ισορροπημένο τρόπο και χωρίς υπερβολές.
Ο αρακάς παρέχει επίσης αντιοξειδωτικές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, οι οποίες είναι πολύτιμες για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής.

Τα πλεονεκτήματα της συχνής συμπερίληψής του στο μενού είναι πολλά. Ας τα δούμε παρακάτω:
Ο αρακάς είναι σύμμαχος της γυναικείας υγείας
Η συχνή κατανάλωση αρακά σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή σάς επιτρέπει να εξασφαλίσετε φυλλικά άλατα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β πολύτιμες για την υγεία των γυναικών, ειδικά σε αναπαραγωγική ηλικία, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Ο αρακάς είναι επίσης σύμμαχος κατά της ευθραυστότητας των οστών, ένα πρόβλημα που σταδιακά γίνεται πιο συχνό στις γυναίκες, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Μάλιστα, παρέχουν βιταμίνη Κ και ασβέστιο, χρήσιμα για την υγεία του σκελετού.

Καταπολεμά την κούραση
Ο αρακάς είναι επίσης εξαιρετικός για την καταπολέμηση της κούρασης. Παρέχει βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βιταμινών Β, χρήσιμες για τον ενεργειακό μεταβολισμό, υδατάνθρακες που δίνουν άμεση ενέργεια και μέταλλα όπως ο σίδηρος που βοηθά να κρατήσει μακριά την αδυναμία.
Προάγει τη συγκέντρωση
Είναι μια τροφή που συμβάλλει στις καθημερινές ανάγκες σε φώσφορο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την καταπολέμηση των δυσκολιών συγκέντρωσης και της πνευματικής κόπωσης.

Σας βοηθά να παραμείνετε σε φόρμα
Ο αρακάς είναι μια τροφή πλούσια σε πολύτιμες ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αμυλόζη που προάγει το αίσθημα κορεσμού. Οι περισσότερες από τις ίνες που περιέχουν έχουν πρεβιοτική δράση, επομένως χρήσιμες για τα εντερικά βακτήρια και την ισορροπία τους, πολύτιμη και για τη διατήρηση της σιλουέτας.

Προάγει την υγεία των ματιών
Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι της όρασης.
Στην πραγματικότητα, παρέχει αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν την κύρια βλάβη στα μάτια, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης που ευνοεί την εμφάνιση διαταραχών που σχετίζονται με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Παρέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν επίσης από τη φθορά του μπλε φωτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Σχετικά Άρθρα

Περίπου 1.000.000 άτομα ζουν με την ημικρανία στην Ελλάδα – Τι αναφέρει γιατρός του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”

Περίπου 1.000.000 Έλληνες ενήλικες ζουν με την ημικρανία, μια σύνθετη, χρόνια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί εξουθενωτικούς πονοκεφάλους και, πολλές φορές, καθημερινή δυσλειτουργία στους πάσχοντες. Παγκοσμίως, η...

Ποια ώρα της ημέρας είμαστε πιο στεναχωρημένοι και ποια πιο χαρούμενοι

Είναι γνωστό ότι η διάθεση αλλάζει ανάλογα με τις εποχές του έτους, τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμη και...

Πρωτοποριακή θεραπεία βάζει τέλος στην πρεσβυωπία – Πώς οι οφθαλμικές σταγόνες θα αντικαταστήσουν τα γυαλιά

Η πρεσβυωπία, μια αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης που πλήττει σχεδόν κάθε άνθρωπο μετά τα 45, επηρεάζει εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως....

Το βότανο των Δελφών που μπορεί να αντιμετωπίσει τις πέτρες στα νεφρά, να βελτιώσει τη μνήμη και να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Το βότανο των Δελφών είναι σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας αλλά δεν χρησιμοποιείται μόνο στη μαγειρική – έχει συνδεθεί και...