Ένας κορυφαίος γιατρός αποκάλυψε ότι μία τροφή είναι έως και 100 φορές πιο ισχυρή από άλλες στην καταπολέμηση του καρκίνου. Είναι εύκολο να καλλιεργηθεί στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται κήπος και έχει χαμηλό κόστος.
Η Νο1 τροφή για την καταπολέμηση του καρκίνου
Ο Dr. Will Bulsiewicz, γαστρεντερολόγος και συγγραφέας best-seller, έκανε την αποκάλυψη μιλώντας στο podcast Zoe Science and Nutrition, τονίζοντας τις εξαιρετικές αντικαρκινικές ιδιότητες αυτής της εύκολα προσβάσιμης τροφής. Επιπλέον, μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το superfood στο σπίτι χωρίς να χρειάζεστε κήπο και είναι εξαιρετικά οικονομικό. Ο λόγος για τα φύτρα.
Τι έδειξε μελέτη για την επίδραση της σουλφοραφάνης στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Η δύναμη της σουλφοραφάνης, μιας φυσικής ένωσης, στην καταπολέμηση του καρκίνου τέθηκε υπό δοκιμή σε μια κλινική μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, άνδρες με καρκίνο του προστάτη κατανάλωναν σούπα μπρόκολου εβδομαδιαίως για ένα χρόνο.
Ορισμένοι συμμετέχοντες κατανάλωσαν σούπα εμπλουτισμένη με υψηλότερα επίπεδα γλυκοραφανίνης (την οποία το σώμα μετατρέπει σε σουλφοραφάνη). Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ανάλυση στα καρκινικά κύτταρά τους.
Πώς να καλλιεργήσετε φύτρα στο σπίτι
Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήστε φύτρες στο σπίτι. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία.
- Ξεκινήστε μουλιάζοντας ένα φλιτζάνι σπόρους ή φακές σε ένα βάζο με νερό όλη τη νύχτα, καλύπτοντας το άνοιγμα με ένα καπάκι με τρύπες ή ένα πανί.
- Την επόμενη μέρα, ξεπλύνετε τους σπόρους ή τις φακές και τοποθετήστε το βάζο υπό γωνία σε μια σανίδα αποστράγγισης για να στραγγίσουν.
- Ξεπλύνετέ τα καθημερινά για μερικές μέρες και θα αρχίσουν να φυτρώνουν.
Η Carleigh Bodrug, μια συγγραφέας με πολλά best-seller που ειδικεύεται στην φυτοφαγική διατροφή, συνιστά σε όσους αρχίζουν να καλλιεργούν φύτρες να ξεκινήσουν με φακές, οι οποίες είναι εύκολα διαθέσιμες και προσιτές στα σούπερ μάρκετ.
«Θα ξέρετε πότε είναι έτοιμα για κατανάλωση επειδή είναι λαμπερά πράσινα και πολύ τρυφερά. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε μια σαλάτα, να τα φάτε με το χέρι, να τα βάλετε σε σούπες, είναι τόσο νόστιμα. Αν ξεκινήσετε με ένα φλιτζάνι φακές, θα έχετε ένα γεμάτο βάζο σε 2 ή 3 μέρες», είπε η ειδικός.