Τον Δεκέμβριο ερευνητές από το Autonomous University of Barcelona στην Ισπανία δημοσίευσαν μία νέα μελέτη στο περιοδικό Chemosphere, που δείχνει ότι τα φακελάκια τσαγιού βουτηγμένα σε βραστό νερό μπορούν να απελευθερώσουν μικρο και νανοπλαστικά στο ρόφημα σας. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, δοκιμάζοντας φακελάκια τσαγιού κατασκευασμένα από νάιλον-6, πολυπροπυλένιο και κυτταρίνη, τρία τυπικά υλικά για συσκευασίες τσαγιού.
Σουρωτήρι από ανοξείδωτο ατσάλι με λαβή: Κλασική επιλογή που είναι ιδανική για αφεψήματα, όπως το χαμομήλι που χρειάζονται καλό σούρωμα.
Μπουκάλια με φίλτρο τσαγιού: Στην αγορά βρίσκουμε επιλογές και για ζεστά και για κρύα ροφήματα. Ιδανικό σκεύος για ταξίδια και για όσους απολαμβάνουν το τσάι τους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα γυάλινα μπουκάλια όπως είναι φυσικό δεν θα κρατήσουν το τσάι σας κρύο ή ζεστό όπως οι θερμοί, ωστόσο τα περισσότερα μπουκάλια με φίλτρο έχουν οδηγίες που καλό είναι να έχετε διαβάσει πριν τη χρήση.
Φίλτρο από ανοξείδωτο ατσάλι: Κυκλοφορεί σε διάφορα σχήματα και είναι ιδανικό για ένα ποτήρι τσάι. Μπορείτε το ίδιο φίλτρο να το χρησιμοποιήσετε για περισσότερα από 1 ποτήρια, ωστόσο δεν είναι κατάλληλο για τσάι ή ροφήματα που θέλουν πολύ καλό σούρωμα. Αποτελεί έτσι έναν απλό και γρήγορο τρόπο για να φιλτράρετε το τσάι σας. Για ένα φλιτζάνι τσάι γεμίζετε την μπάλα μέχρι τη μέση και τη χρησιμοποιείται.
Υφασμάτινο φίλτρο πολλαπλών χρήσεων: Είναι κατάλληλο για όλα τα τσάγια και τα αφεψήματα. Στην αγορά το βρίσκουμε σε διάφορα μεγέθη αναλόγως για κούπα ή τσαγιέρα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε μετά από κάθε χρήση είναι να το ξεπλύνουμε με νερό βρύσης.