Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο μακρύπτερος τόνος, η ρέγγα και η πέστροφα εκτροφής πρέπει να βρίσκονται στο μενού σας δύο φορές την εβδομάδα. Ο λόγος; Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε DHA, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που είναι καλό για τον εγκέφαλό σας. Τα χαμηλά επίπεδα DHA έχουν συνδεθεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά πάρτε αρκετό από αυτό, και μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας και την ικανότητά σας να μάθετε νέα πράγματα. Εάν δεν τρώτε ή δεν σας αρέσουν τα ψάρια, τα φύκια, τα καρύδια, ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia είναι επίσης καλές πηγές DHA.