Καρκίνος: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να προσθέσετε στην διατροφή σας για να μειώσετε τον κίνδυνο, σύμφωνα με γιατρό

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να βελτιώσετε την υγεία σας; Ένας γιατρός αποκάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και να επιβραδύνει τη γήρανση. Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή η τροφή μπορεί να είναι το μυστικό όπλο για την πρόληψη του καρκίνου και την αντιγήρανση.

Το Νο1 φρούτο που προστατεύει από τον καρκίνο, σύμφωνα με γιατρό

Ο Dr. Kunal Sood αποκάλυψε ποιο είναι το φρούτο που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας για να βελτιώσετε την υγεία σας. Ο ειδικός ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ακτινιδίων

Ο Dr. Sood εξήγησε ότι η Βιταμίνη C και Ε που βρίσκεται στα ακτινίδια είναι αντιοξειδωτικά. «Αυτό σημαίνει ότι μειώνουμε τον κίνδυνο καρκίνου, επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύουμε τον εγκέφαλό μας», σημείωσε ο ειδικός.

Τα ακτινίδια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σημειώνει ο Dr. Sood, επικαλούμενος μελέτες που υποδηλώνουν ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας.

 

Βλάβη του DNA: Μια απειλή για την υγεία μας και ο ρόλος των αντιοξειδωτικών

Μια μελέτη της Suzanne Clancy, PhD, τονίζει τον τρόπο με τον οποίο το DNA μπορεί να υποστεί βλάβη και τη σημασία της επιδιόρθωσής του: «Επειδή το DNA είναι η αποθήκη της γενετικής πληροφορίας σε κάθε ζωντανό κύτταρο, η ακεραιότητά και η σταθερότητά του είναι απαραίτητες για τη ζωή.

Ωστόσο, το DNA δεν είναι αδρανές. Αντιθέτως, είναι μια χημική οντότητα που δέχεται επιθέσεις από το περιβάλλον και εάν δεν επιδιορθωθεί οποιαδήποτε βλάβη προκύψει, αυτό θα οδηγήσει σε μετάλλαξη και ενδεχομένως σε ασθένεια.

Ίσως το πιο γνωστό παράδειγμα της βλάβης στο DNA που προκαλείται από το περιβάλλον οδηγώντας σε ασθένεια είναι ο καρκίνος του δέρματος, ο οποίος μπορεί να προκληθεί από την υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία με τη μορφή του ηλιακού».

Επιπλέον, ενισχύοντας τις οδηγίες του Dr. Sood, ένα άλλο ερευνητικό έγγραφο στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας την ΗΠΑ αναφέρει: «Τα αντιοξειδωτικά μικροθρεπτικά συστατικά μπορεί να ευθύνονται για τις ευεργετικές επιδράσεις των φρούτων στην ανθρώπινη υγεία».

Ενώ οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τα αντιοξειδωτικά των φρούτων με την προστασία του DNA, μελέτες εστιάζουν στα ακτινίδια. Αυτά τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα, υπόσχονται να μειώσουν την οξειδωτική βλάβη στο DNA, συμβάλλοντας στη διατήρηση της καλής υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Θερμοπληξία: Τα επικίνδυνα συμπτώματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Η θερμοπληξία είναι η υπερθέρμανση (υπερθερμία) του σώματος, δηλαδή η αύξηση της θερμοκρασίας του σε υψηλά και επικίνδυνα επίπεδα. Πρόκειται για...

5 τρόποι που το διάβασμα αλλάζει τον εγκέφαλό μας

Μειωμένο στρες, βελτιωμένη μνήμη, ακονισμένη ενσυναίσθηση. Η ανάγνωση προσφέρει αποδεδειγμένα οφέλη για την πνευματική και σωματική υγεία και...

Πείτε το «αντίο» στα γκρίζα μαλλιά: Η νέα ανακάλυψη που ίσως… γυρίσει τον χρόνο πίσω

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερες γυναίκες φαίνεται πως συμφιλιώνονται με τα γκρίζα και λευκά μαλλιά τους, ακόμα...

Όσοι έχουν αυτή την ομάδα αίματος γερνούν πιο αργά

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει τη σχέση μεταξύ των ομάδων αίματος και της μακροζωίας. Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι...