Οι 4 τροφές που πρέπει να αφαιρέσετε από την διατροφή σας για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, που αναφέρονται επίσης ως επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, είναι σταθερά υψηλά.

Θέλετε να βελτιώσετε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας και να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη; Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Ανακαλύψτε ποιες είναι οι 4 τροφές που μπορεί να σαμποτάρουν τις προσπάθειές σας και μάθετε πώς να τις αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές επιλογές.

Διαβήτης: Οι τροφές που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο

Όσοι προσπαθούν να μειώσουν ή να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους πρέπει να εξετάσουν τις τροφές που καταναλώνουν. Ένας ειδικός πρότεινε τον περιορισμό της κατανάλωσης τεσσάρων τροφίμων, όποτε είναι δυνατόν.

 Ο Rhysaa Phommachanh από το Landys Chemist δήλωσε: «Ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη και στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2». Ορισμένα από τα προϊόντα μπορεί να μην αποτελούν έκπληξη – όπως τα ζαχαρούχα ποτά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα – και ο ειδικός εξήγησε γιατί πρέπει να αφαιρεθούν από τη διατροφή σας.

Τα 4 είδη τροφίμων που πρέπει να αφαιρέσετε από την διατροφή σας για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σταματήσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη

  • Ζαχαρούχα ποτά
  • Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
  • Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα

Ζαχαρούχα ποτά
Στην κατηγορία των ζαχαρούχων ποτών είναι:

  • τα αναψυκτικά με ζάχαρη,
  • τα ενεργειακά ποτά,
  • οι καφέδες,
  • το τσάι με πρόσθετη ζάχαρη και
  • οι χυμοί φρούτων.

«Η τακτική κατανάλωση ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη και αύξηση βάρους, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη», είπε ο Rhysaa.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Παραδείγματα επεξεργασμένων υδατανθράκων είναι:

  •  το λευκό ψωμί,
  • τα ζυμαρικά και το ρύζι,
  • η ζάχαρη,
  • τα γλυκά και
  • τα τηγανητά σνακ.

«Αυτά τα τρόφιμα, που στερούνται φυτικών ινών, μπορούν να προκαλέσουν απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα και ενδεχομένως να συμβάλουν με την πάροδο του χρόνου στην αντίσταση στην ινσουλίνη», είπε ο ειδικός.

Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν συνήθως χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Καλά παραδείγματα τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες που πρέπει να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας είναι:

  • τα λαχανικά,
  • οι σπόροι,
  • οι ξηροί καρποί και
  • το ψωμί ολικής αλέσεως.

Ο ειδικός υγείας προειδοποίησε: «Οι δίαιτες που στερούνται δημητριακών ολικής αλέσεως και λαχανικών οδηγούν συχνά σε κακό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα».

Επεξεργασμένα τρόφιμα
Τα περισσότερα αναψυκτικά με ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και ανθυγιεινά λιπαρά μπορούν να επηρεάσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη.

Σχετικά Άρθρα

Το φινλανδικό μυστικό για καλή στοματική υγεία

Ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα γοητείας ενός ανθρώπου. Η καλή στοματική υγεία,...

Αυτό το πασίγνωστο εμβόλιο αποτελεί «ασπίδα» κατά του εμφράγματος

Με την εποχή της γρίπης ήδη σε εξέλιξη, οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Εκείνο που...

Γιατί το σκόρδο θεωρείται ό,τι καλύτερο για να φάει κάποιος – Τα οφέλη του για την υγεία και τα δυσάρεστα συμπτώματα

Το σκόρδο είναι πραγματικά ωφέλιμη τροφή: μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να καταπολεμήσει τη χοληστερόλη αλλά και να προστατεύσει από...

Πατάτες χωρίς ενοχές: Τι αποκαλύπτει η νέα μελέτη για την απώλεια βάρους

Αν πιστεύετε ότι οι πατάτες «παχαίνουν», ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Pennington Biomedical Research Center,...