Πώς να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα μετά το γιορτινό τραπέζι – Χρήσιμα Tips

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Την περίοδο των Χριστουγέννων κυριαρχούν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα τραπέζια με λαχταριστά φαγητά και παραδοσιακά εδέσματα.

Ένα από συχνά προβλήματα, λοιπόν, που αντιμετωπίζουν αρκετά άτομα τα Χριστούγεννα μετά από ένα πλούσιο γεύμα είναι το αίσθημα του φουσκώματος.

Καταναλώστε το φαγητό σας αργά

Η αργή κατανάλωση φαγητού βοηθάει την πέψη και μειώνει την πιθανότητα του φουσκώματος. Φροντίστε να μασάτε την κάθε μπουκιά καλά, προκειμένου να αποφύγετε την υπερβολική ποσότητα αέρα στο στομάχι σας.

Πιείτε νερό

Τα αναψυκτικά και οι συμπυκνωμένοι χυμοί ενδέχεται να προκαλέσουν φούσκωμα, λόγω της υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης. Αντίθετα, αυξήστε την πρόσληψη νερού για να διατηρήσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας, χωρίς να επιβαρύνετε το στομάχι σας.

Το μυστικό για να αποφύγετε το υπερβολικό φαγητό στο εορταστικό τραπέζι είναι να έχετε μέτρο με την ποικιλία των φαγητών. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε απ’ όλα τα φαγητά, χωρίς να γεμίσετε το πιάτο σας με μεγάλες μερίδες.

Περιορίστε την κατανάλωση λιπαρών τροφών

Μπορεί τα λιπαρά τρόφιμα να είναι πεντανόστιμα, ωστόσο, μπορεί να καθυστερήσουν την πέψη και να προκαλέσουν φούσκωμα. Φροντίστε, λοιπόν, να μην γεμίσετε το στομάχι με «βαριά» φαγητά.

Κάντε μια μικρή βόλτα μετά το γεύμα

Αν νιώθετε φούσκωμα μετά το φαγητό, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό περίπατο στην γειτονιά σας, ώστε να ανακουφιστεί ο οργανισμός σας από το αίσθημα αυξημένης πίεσης στο πεπτικό σας σύστημα.

Αποφύγετε το αλάτι

Το υπερβολικό αλάτι ενοχοποιείται για την κατακράτηση υγρών στο σώμα μας. Αντί για αλάτι, πρόσθεστε μπαχαρικά στο φαγητό σας ή λεμόνι, ώστε να περιορίσετε τις πιθανότητες εμφάνισης πεπτικών ενοχλήσεων.

 

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος: Πρόληψη και πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες σώζουν ζωές – Το βίντεο του ΠΙΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου...

Μάριος Θεμιστοκλέους: Παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στους ογκολογικούς ασθενείς

*Γράφει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας  Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελεί μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές...

Γιατί πρέπει να δίνουμε φέτα στα παιδιά;

Η φέτα, αυτό το αγαπημένο ελληνικό τυρί με τη μοναδική γεύση και την πλούσια ιστορία, δεν είναι απλώς μια...

Μπορεί η θλίψη να μας σκοτώσει;

Στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων, η Padmé Amidala μπορεί να πέθανε από ραγισμένη καρδιά και θλίψη αφού...