Πέντε καλοί λόγοι για να τρώτε πιο συχνά αρακά

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ο αρακάς είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών που μπορεί να μπει στο τραπέζι ακόμη και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να μειωθεί η παρουσία ζωικών πηγών πρωτεΐνης, όπως το κρέας που είναι πιο πλούσιο σε λιπαρά.
Παρέχει απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της τρυπτοφάνης, η οποία είναι πολύτιμη για τη σύνθεση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει τη διάθεση αλλά και τον κορεσμό, δύο πολύτιμοι παράγοντες που μας βοηθούν να τρώμε με ισορροπημένο τρόπο και χωρίς υπερβολές.
Ο αρακάς παρέχει επίσης αντιοξειδωτικές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, οι οποίες είναι πολύτιμες για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής.

Τα πλεονεκτήματα της συχνής συμπερίληψής του στο μενού είναι πολλά. Ας τα δούμε παρακάτω:
Ο αρακάς είναι σύμμαχος της γυναικείας υγείας
Η συχνή κατανάλωση αρακά σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή σάς επιτρέπει να εξασφαλίσετε φυλλικά άλατα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β πολύτιμες για την υγεία των γυναικών, ειδικά σε αναπαραγωγική ηλικία, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Ο αρακάς είναι επίσης σύμμαχος κατά της ευθραυστότητας των οστών, ένα πρόβλημα που σταδιακά γίνεται πιο συχνό στις γυναίκες, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Μάλιστα, παρέχουν βιταμίνη Κ και ασβέστιο, χρήσιμα για την υγεία του σκελετού.

Καταπολεμά την κούραση
Ο αρακάς είναι επίσης εξαιρετικός για την καταπολέμηση της κούρασης. Παρέχει βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βιταμινών Β, χρήσιμες για τον ενεργειακό μεταβολισμό, υδατάνθρακες που δίνουν άμεση ενέργεια και μέταλλα όπως ο σίδηρος που βοηθά να κρατήσει μακριά την αδυναμία.
Προάγει τη συγκέντρωση
Είναι μια τροφή που συμβάλλει στις καθημερινές ανάγκες σε φώσφορο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την καταπολέμηση των δυσκολιών συγκέντρωσης και της πνευματικής κόπωσης.

Σας βοηθά να παραμείνετε σε φόρμα
Ο αρακάς είναι μια τροφή πλούσια σε πολύτιμες ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αμυλόζη που προάγει το αίσθημα κορεσμού. Οι περισσότερες από τις ίνες που περιέχουν έχουν πρεβιοτική δράση, επομένως χρήσιμες για τα εντερικά βακτήρια και την ισορροπία τους, πολύτιμη και για τη διατήρηση της σιλουέτας.

Προάγει την υγεία των ματιών
Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι της όρασης.
Στην πραγματικότητα, παρέχει αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν την κύρια βλάβη στα μάτια, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης που ευνοεί την εμφάνιση διαταραχών που σχετίζονται με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Παρέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν επίσης από τη φθορά του μπλε φωτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Σχετικά Άρθρα

Άνοια: Η απλή εξέταση που θα μπορούσε να εντοπίσει τη νόσο 6 χρόνια νωρίτερα

Η άνοια επηρεάζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, ενώ αποτελεί έναν «ύπουλο» εχθρό που εξασθενεί σταδιακά τη μνήμη και τη σκέψη,...

Τα τρόφιμα που φρενάρουν τη γήρανση και ωφελούν την υγεία – Γιατί είναι απαραίτητα μετά τα 65

Με την ηλικία, οι ανάγκες σε τρόφιμα αλλάζουν λόγω αλλαγών στο σώμα και παθολογιών που μπορεί να αναπτυχθούν...

Κερί στο αυτί: Τι αποκαλύπτει το χρώμα του για την υγεία σας

Το κερί στο αυτί παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των αυτιών μας. Παράγεται από τους αδένες του δέρματος...

Κάθεστε με τις ώρες στην τουαλέτα; Πότε αποτελεί σημάδι κινδύνου για καρκίνο παχέος εντέρου

Χάνετε την αίσθηση του χρόνου όσο βρίσκεστε στη λεκάνη της τουαλέτας; Είναι γεγονός ότι όσο τα κινητά έχουν...