Τρόφιμα που και κατεψυγμένα διατηρούν την διατροφική τους αξία.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αν αγοράζετε πολλά φρέσκα τρόφιμα, το πιθανότερο είναι να καταλήξουν στα σκουπίδια, καθώς θα αλλοιωθούν πριν προλάβετε να τα καταναλώσετε, κάτι που συμβάλλει όχι μόνο στη σπατάλη των τροφίμων αλλά και χρημάτων.

Ωστόσο όταν ακολουθείτε με συνέπεια μια υγιεινή διατροφή, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν δεν έχετε χρόνο να πηγαίνετε τακτικά στο σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή αγορά για να εφοδιάζετε το ψυγείο σας με τα απαραίτητα φρούτα, λαχανικά και τις άλλες τροφές που χρειάζεται το σώμα σας.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και μπορεί να σας διευκολύνει την καθημερινότητά σας είναι ότι πολλά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα, κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει από κόπο και σπατάλη χρημάτων.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και τα κρέατα, ακόμη και το ψωμί που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. Τα κατεψυγμένα προϊόντα τείνουν επίσης να είναι φθηνότερα από τα περισσότερα φρέσκα, επομένως αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ανάμεσα στα τρόφιμα που είναι πιο υγιεινά και φθηνότερα αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα είναι ο αρακάς, τον οποίο συντηρούμε στην κατάψυξη και μπορούμε γρήγορα και εύκολα να μαγειρέψουμε ή να προσθέσουμε σε μικρή ποσότητα σε κάποιο γεύμα. Ο αρακάς περιέχει φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, μη διστάζετε λοιπόν να τον καταναλώνετε μόνο του ή σε συνδυασμό με ρύζι ή κρέας.

Επίσης το κατεψυγμένο μπρόκολο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα φρέσκα προϊόντα, καθώς δεν χάνει τα θρεπτικά συστατικά του όταν είναι κατεψυγμένο. Το μπρόκολο ωφελεί εξίσου την υγεία του εντέρου, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού, είτε το τρώτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο.

Ένα άλλο τρόφιμο που μπορείτε να συντηρείτε στην κατάψυξη είναι το σκόρδο. Η διαδικασία της κατάψυξης του σκόρδου δεν καταστρέφει την πολύτιμη δραστική ουσία του αλισίνη, η οποία καταπολεμά τους ιούς μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Στην κατάψυξη βάλτε και κάποια φρούτα, όπως είναι τα μούρα, τα οποία ακόμη κι έτσι διατηρούν πολλά από τα αντιοξειδωτικά τους.

Τέλος στραφείτε στην αγορά κατεψυγμένων ψαριών, τα οποία είναι πολύ πιο οικονομικά από τα φρέσκα. Η κατάψυξη των ψαριών δεν μειώνει τη θρεπτική τους αξία και μπορείτε να λάβετε τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες D και B2 που περιέχουν.

Σχετικά Άρθρα

Η διατροφή στην ηλικία των 40 επηρεάζει την ποιότητα ζωής στα 70

Τη στενή σχέση μεταξύ της διατροφής στη μέση ηλικία και της υγιούς γήρανσης αποκαλύπτει μελέτη του Χάρβαρντ, που...

Η θαυματουργή ένωση που μάχεται παχυσαρκία και διαβήτη – Η ελληνική τροφή που την περιέχει

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το ελενολικό οξύ, μια φυσική ένωση που εμπεριέχεται στις ελιές, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα...

Σας μοιάζουν όλα βαρετά και χωρίς νόημα; Πώς μπορούμε να προσθέσουμε ξανά το ενδιαφέρον στη ζωή μας

Υπάρχει ένας όρος για αυτό το φαινόμενο, λέει ο Tali Sharot, γνωστικός νευροεπιστήμονας στο University College του Λονδίνου...

Καρκίνος: Το διατροφικό πλάνο που ισχυροποιεί την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού

Συγκεκριμένα λαχανικά και φρούτα έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη του καρκίνου, όπως το αχλάδι, το πράσο και η πιπεριά, όπως έχουν αναδείξει...