Array

Η σωματική άσκηση μειώνει κατά 25% τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και αυτό είναι ένα γεγονός που ισχύει ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνετε.

Έρευνες δείχνουν την προστατευτική επίδραση της σωματικής δραστηριότητας όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού. Μια ανασκόπηση μελετών βρήκε μέση μείωση του κινδύνου κατά 25% για όσες διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση.

Μελέτες δείχνουν ότι το να κουβαλάς επιπλέον κιλά ή να έχεις παχυσαρκία φέρνει σημαντική αύξηση στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Μια μελέτη έδειξε ότι μια αύξηση βάρους 9-10 κιλών κατά την εμμηνόπαυση οδήγησε σε 18% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής οιστρογόνων και του βραδύτερου μεταβολισμού, καθιστούν την αύξηση βάρους συνηθισμένη κατά την εμμηνόπαυση.

Έτσι, εάν μειώσετε το σωματικό λίπος (ιδιαίτερα στην μέση σας), μειώνετε επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, η προαναφερθείσα μελέτη διαπίστωσε ότι η απώλεια 10 κιλών μείωσε τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά περίπου 25%.

Οι ειδικοί υγείας γενικά συνιστούν να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση την εβδομάδα. Αυτό αντιστοιχεί σε μια δραστηριότητα 30 λεπτών πέντε ημέρες την εβδομάδα. “Μέτρια” ένταση σημαίνει να μπορείτε να συνεχίσετε μια συνομιλία κατά την άσκηση χωρίς να λαχανιάζετε.

Αλλά όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, οι ερευνητές λένε ότι περισσότερη άσκηση μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη.

Αν θέλετε λοιπόν να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού μέσω της άσκησης, αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να δοκιμάσετε δραστηριότητες όπως:

  • Περπάτημα, πεζοπορία ή τρέξιμο
  • Κολύμπι ή ασκήσεις στο νερό
  • Ποδηλασία
  • Χορός
  • Δουλειές στο σπίτι, όπως κηπουρική

Εάν δεν είστε συνηθισμένη στη γυμναστική και σας μοιάζει βουνό η ιδέα να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα, κάντε υπομονή και δώστε χρόνο στον εαυτό σας.

 

Σχετικά Άρθρα

Το έξυπνο κόλπο για να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη

Σίγουρα σας είναι οικεία η κίνηση του να ρίχνουμε θαλασσινό νερό στο σβέρκο μας πριν μπούμε στη θάλασσα....

Η άγνωστη «ομάδα αίματος» που έχει περίπου το 1% του πληθυσμού – Επιστήμονες λύνουν μυστήριο 50 ετών

Γνωρίζουμε πολλά πράγματα σχετικά με τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τις ομάδες αίματος. Ωστόσο, ακόμα διαθέτουμε περιορισμένες γνώσεις...

Γιατί πονάω στο σεξ;

Ένα από τα πράγματα που δεν θέλεις να σου συμβούν κατά τη διάρκεια των πολύ προσωπικών σου στιγμών,...

Η συνήθεια που αυξάνει κατά 45% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μια συνήθεια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες έως και 45% και ίσως...