Πρόσφατη μελέτη που αναλύει δεδομένα από εθνικά αντιπροσωπευτικές διατροφικές έρευνες και δεδομένα θνησιμότητας από οκτώ χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) καταλήγει στη σύνδεση της πρόωρης θνησιμότητας με την υπερκατανάλωση υπερεπεξεργασμέων τροφίμων . Η έρευνα δημοσιεύει τα συμπεράσματά της στο American Journal of Preventive Medicine.
Οι επιστήμονες επιχειρούν να ενισχύσουν την έκκληση για μια παγκόσμια δράση προσανατολισμένη στη μείωση της κατανάλωσης βιομηχανικών σκευασμάτων που να υποστηρίζεται από ρυθμιστικές και φορολογικές πολιτικές ενταγμένες σε περιβάλλοντα εξυπηρετικά προς την ενιαία υγεία. Σε τι ποσοστό μπορεί να μετριαστεί ο κίνδυνος με την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών;