Αρθρίτιδα: Οι τροφές που μπορούν να ανακουφίσουν από την φλεγμονή και τον πόνο στις αρθρώσεις, σύμφωνα με γιατρό

Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ο Dr. Michael Mosley προτείνει ορισμένες τροφές, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Ο οικοδεσπότης του podcast Stay Young εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους πόνους που προκαλούνται από την οστεοαρθρίτιδα.

Από το kimchi μέχρι το tempeh, τα ζυμωμένα τρόφιμα προσφέρουν κάτι περισσότερο από μια ξινή γεύση στα πιάτα σας. Με μια τεράστια αύξηση της δημοτικότητας τους την τελευταία δεκαετία, τα φιλικά προς το έντερο τρόφιμα έχουν εδραιωθεί ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Εκτός από τη ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματος και της ανοσίας, τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, σύμφωνα με τον Dr. Michael Mosley.
Μιλώντας στο podcast του Stay Young, ο γιατρός δήλωσε: «Η ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματος με φιλικά μικρόβια μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πόνους». Η δήλωση του γιατρού βασίζεται σε έρευνα σε περισσότερους από 500 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

Πώς οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας – Τι δείχνει μελέτη

Η οστεοαρθρίτιδα, η οποία χαρακτηρίζεται από επώδυνες και άκαμπτες αρθρώσεις, θεωρείται ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξηγεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS). Η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή μελέτησε συμμετέχοντες με αυτή τη φλεγμονώδη πάθηση που έπιναν ημερησίως δύο μερίδες γάλακτος εμπλουτισμένου με βακτήρια γαλακτικού οξέος.

Μετά από 6 μήνες αυτής της διατροφικής αγωγής, τα άτομα ανέφεραν λιγότερο πόνο και δυσκαμψία στα γόνατά τους. Επιπλέον, οι εξετάσεις αίματος έδειξαν μειωμένα σημάδια φλεγμονής, η οποία είναι βασικός παράγοντας πίσω από την αρθρίτιδα.

Αν και τα ζυμωμένα τρόφιμα μπορούν να προσφέρουν ορισμένα «εντυπωσιακά» οφέλη για την υγεία, ο γιατρός συνέστησε να ξεκινήσετε σταδιακά.

Ο καθηγητής Justin Sonnenburg από το Πανεπιστήμιο Stanford, ο οποίος εμφανίστηκε στο επεισόδιο του podcast, εξήγησε ότι το γιαούρτι με ζωντανά βακτήρια ή η κομπούχα είναι καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Εάν αυτό λειτουργήσει για εσάς, ο στόχος είναι να αυξήσετε περαιτέρω την κατανάλωσή τους. «Υποθέτω ότι εάν καταναλώνατε δύο μερίδες τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση την ημέρα, πιθανώς θα υπήρχαν σημαντικά οφέλη για την υγεία», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Σχετικά Άρθρα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά τα πλαστικά μιας χρήσης;

Πολλά πλαστικά μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια, έχουν απαγορευτεί εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο τα περισσότερα take away...

Αυτά είναι τα φρούτα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά) που ωφελούν τον οργανισμό μας, δίνοντας, παράλληλα...

Συγχώρεση: Ένας ψυχολόγος εξηγεί γιατί είναι ok να μην συγχωρούμε – 5 σημεία κλειδιά για να ελέγξουμε πόσο έτοιμοι είμαστε

Άνθρωποι που μας πλήγωσαν ή μας αδίκησαν, συμπεριφορές που άφησαν βαθύ σημάδι, θα γίνουν συχνά η αιτία για...

Το έλαιο Batana που ενδυναμώνει τα μαλλιά και ενισχύει τη λάμψη τους

Όσον αφορά στην περιποίηση των μαλλιών, έχουμε τόσες πολλές επιλογές προϊόντων στα χέρια μας—όχι μόνο σαμπουάν και conditioner,...