Τρόφιμα που και κατεψυγμένα διατηρούν την διατροφική τους αξία.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αν αγοράζετε πολλά φρέσκα τρόφιμα, το πιθανότερο είναι να καταλήξουν στα σκουπίδια, καθώς θα αλλοιωθούν πριν προλάβετε να τα καταναλώσετε, κάτι που συμβάλλει όχι μόνο στη σπατάλη των τροφίμων αλλά και χρημάτων.

Ωστόσο όταν ακολουθείτε με συνέπεια μια υγιεινή διατροφή, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν δεν έχετε χρόνο να πηγαίνετε τακτικά στο σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή αγορά για να εφοδιάζετε το ψυγείο σας με τα απαραίτητα φρούτα, λαχανικά και τις άλλες τροφές που χρειάζεται το σώμα σας.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και μπορεί να σας διευκολύνει την καθημερινότητά σας είναι ότι πολλά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα, κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει από κόπο και σπατάλη χρημάτων.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και τα κρέατα, ακόμη και το ψωμί που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. Τα κατεψυγμένα προϊόντα τείνουν επίσης να είναι φθηνότερα από τα περισσότερα φρέσκα, επομένως αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ανάμεσα στα τρόφιμα που είναι πιο υγιεινά και φθηνότερα αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα είναι ο αρακάς, τον οποίο συντηρούμε στην κατάψυξη και μπορούμε γρήγορα και εύκολα να μαγειρέψουμε ή να προσθέσουμε σε μικρή ποσότητα σε κάποιο γεύμα. Ο αρακάς περιέχει φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, μη διστάζετε λοιπόν να τον καταναλώνετε μόνο του ή σε συνδυασμό με ρύζι ή κρέας.

Επίσης το κατεψυγμένο μπρόκολο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα φρέσκα προϊόντα, καθώς δεν χάνει τα θρεπτικά συστατικά του όταν είναι κατεψυγμένο. Το μπρόκολο ωφελεί εξίσου την υγεία του εντέρου, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού, είτε το τρώτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο.

Ένα άλλο τρόφιμο που μπορείτε να συντηρείτε στην κατάψυξη είναι το σκόρδο. Η διαδικασία της κατάψυξης του σκόρδου δεν καταστρέφει την πολύτιμη δραστική ουσία του αλισίνη, η οποία καταπολεμά τους ιούς μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Στην κατάψυξη βάλτε και κάποια φρούτα, όπως είναι τα μούρα, τα οποία ακόμη κι έτσι διατηρούν πολλά από τα αντιοξειδωτικά τους.

Τέλος στραφείτε στην αγορά κατεψυγμένων ψαριών, τα οποία είναι πολύ πιο οικονομικά από τα φρέσκα. Η κατάψυξη των ψαριών δεν μειώνει τη θρεπτική τους αξία και μπορείτε να λάβετε τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες D και B2 που περιέχουν.

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος: Το διατροφικό πλάνο που ισχυροποιεί την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού

Συγκεκριμένα λαχανικά και φρούτα έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη του καρκίνου, όπως το αχλάδι, το πράσο και η πιπεριά, όπως έχουν αναδείξει...

Το ιαπωνικό μυστικό για μακρά και ευτυχισμένη ζωή

Στη σύγχρονη εποχή πολλοί αναζητούν τρόπους να γίνουν περισσότερο ευτυχισμένοι και να ζουν περισσότερο. Πολύ μελάνι έχει χυθεί...

Προσυμπτωματικός έλεγχος (Screening)  καρκίνου παχέος εντέρου

             Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η 2η αιτία θανάτου από καρκίνο στις ΗΠΑ. Ο κίνδυνος ανάπτυξης...

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 7 ύπουλα σημάδια της νόσου του γαστρεντερικού συστήματος, σύμφωνα με ειδικούς

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει μερικές φορές εντερική ενόχληση, αλλά πώς θα καταλάβετε εάν έχετε μια συγκεκριμένη πάθηση, όπως το...