Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμασμένοι νομίζετε ότι είστε, θα εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις μόλις φτάσει το νεογέννητό σας. Μία από τις πιο κοινές ανησυχίες που έχουν οι νέοι γονείς; Αν το μικρό τους τρώει τη σωστή ποσότητα.

Κάθε μωρό είναι μοναδικό, αλλά υπάρχουν μερικές βασικές οδηγίες που πρέπει να θυμάστε όταν είναι ώρα για τάισμα.

Νεογέννητο έως 2 μηνών: Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, τα μωρά πρέπει να τρώνε 8-12 φορές κάθε μέρα. Αυτό είναι περίπου μία φορά κάθε 2-3 ώρες. Μερικά που θηλάζουν, όμως, μπορούν να τρώνε κάθε 1,5 ώρα, και μέχρι 15 φορές την ημέρα. Εάν το μωρό σας δεν ξυπνάει μόνο του για τάισμα κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, θα πρέπει να το σηκώσετε για να φάει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Εάν θηλάζετε, το μικρό σας θα περάσει περίπου 10 έως 20 λεπτά στο στήθος σας. Μερικοί μπορεί να θηλάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά βεβαιωθείτε ότι στην πραγματικότητα πιπιλίζουν και καταπίνουν όλη την ώρα.

Μετά από περίπου ένα μήνα, θα αρχίσουν να τρώνε τουλάχιστον 120γρ. σε κάθε σίτιση. Καθώς τα μωρά που θηλάζουν αρχίζουν να θηλάζουν, θα πάρουν περισσότερο γάλα και από εσάς. Μπορεί να μην το παρατηρήσετε, όμως, αφού θα το κάνουν σε λιγότερο χρόνο.

Είτε θηλάζετε είτε ταΐζετε με μπιμπερό, καθώς το μωρό σας συνεχίζει να μεγαλώνει, το ίδιο θα κάνει και η όρεξή του.

Σε 2 μήνες, μπορούν να πίνουν από 120-150γρ. σε κάθε σίτιση, με διαφορά 3-4 ωρών.

Σε 4 μήνες, μπορεί να χρειαστούν έως 180γρ. και κάθε φορά. Ο παιδίατρος μπορεί να σας ενθαρρύνει να αρχίσετε να εισάγετε στερεά τρόφιμα – ή να σας συμβουλεύσει να περιμένετε εάν εξακολουθείτε να θηλάζετε αποκλειστικά.

Μέχρι 6 μήνες, μερικά μωρά πίνουν όσο 240γρ. μητρικού γάλακτος.

Πολλές βρεγμένες πάνες. Τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση, μπορούν να βρέξουν μόνο μία ή δύο πάνες κάθε μέρα. Μετά από αυτό, θα πρέπει να χρειάζονται έξι έως οκτώ αλλαγές πάνας υφάσματος (πέντε ή έξι μιας χρήσης) κάθε 24 ώρες, καθώς και δύο έως πέντε κακά κάθε μέρα.

Σταθερή αύξηση βάρους. Μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες, το μωρό σας θα πρέπει να κερδίζει σταθερά βάρος.

Το μωρό σας είναι δραστήριο και χαρούμενο. Ένα παιδί που τρώει καλά θα είναι σε εγρήγορση και θα είναι ενεργό. Θα φαίνεται επίσης ικανοποιημένο μεταξύ των γευμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Η διατροφή στην ηλικία των 40 επηρεάζει την ποιότητα ζωής στα 70

Τη στενή σχέση μεταξύ της διατροφής στη μέση ηλικία και της υγιούς γήρανσης αποκαλύπτει μελέτη του Χάρβαρντ, που...

Η θαυματουργή ένωση που μάχεται παχυσαρκία και διαβήτη – Η ελληνική τροφή που την περιέχει

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το ελενολικό οξύ, μια φυσική ένωση που εμπεριέχεται στις ελιές, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα...

Σας μοιάζουν όλα βαρετά και χωρίς νόημα; Πώς μπορούμε να προσθέσουμε ξανά το ενδιαφέρον στη ζωή μας

Υπάρχει ένας όρος για αυτό το φαινόμενο, λέει ο Tali Sharot, γνωστικός νευροεπιστήμονας στο University College του Λονδίνου...

Καρκίνος: Το διατροφικό πλάνο που ισχυροποιεί την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού

Συγκεκριμένα λαχανικά και φρούτα έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη του καρκίνου, όπως το αχλάδι, το πράσο και η πιπεριά, όπως έχουν αναδείξει...