Array

Κίνα: Δημιουργία νέου θανατηφόρου κορονοϊού σε εργαστήριο.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Επιστήμονες σε εργαστήρια του στρατού στην Κίνα φέρονται να δημιούργησαν έναν τύπο κορονοϊού που προέρχεται από παγκολίνο και τον δοκίμασαν σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια. Το αποτέλεσμα ήταν 100% θνησιμότητα, σύμφωνα με μια αναφορά που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε βάσεις δεδομένων επιστημονικών δημοσιεύσεων, δεν έχει επιβεβαιωθεί όμως η αυθεντικότητά της.

Ο ιός ονομάστηκε GX_P2V και οι επιστήμονες τον δοκίμασαν σε ποντίκια, για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να μολύνει και ανθρώπους. Τα τέσσερα ποντίκια που μολύνθηκαν με τον ιό έχασαν βάρος μέσα σε πέντε ημέρες. Την έβδομη μέρα, τα ποντίκια άρχισαν να γίνονται νωχελικά και τα μάτια τους άσπρισαν και τελικά πέθαναν μετά από μία ακόμα μέρα. Ως κύρια αιτία αναφέρεται η οξεία εγκεφαλική λοίμωξη.

«Είναι μια φρικτή μελέτη, επιστημονικά είναι εντελώς άσκοπη», έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) ο καθηγητής Dr. Francois Balloux, ειδικός στα λοιμώδη νοσήματα από το University College του Λονδίνου (UCL).

Ο μεταλλαγμένος ιός που χρησιμοποιήθηκε στα πειράματα εισέβαλε στον οργανισμό των τρωκτικών από τη μύτη, αλλά σύντομα εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό τους.

«Η τρέλα αυτή πρέπει να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά», έγραψε στα social media ο Dr. Gennadi V. Glinsky, πρώην καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Πηγή: Daily Mail, WION

 

Σχετικά Άρθρα

«Επιτρέπεται» να κοιμάται η μαμά με το μωρό στο ίδιο κρεβάτι; Οι ειδικοί απαντούν

Κι έρχεται η στιγμή που η αναμονή τελειώνει. Το μωρό έρχεται επιτέλους στο σπίτι. Η αγωνία των γονιών μεγάλη, ειδικά...

Το έξυπνο κόλπο για να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη

Σίγουρα σας είναι οικεία η κίνηση του να ρίχνουμε θαλασσινό νερό στο σβέρκο μας πριν μπούμε στη θάλασσα....

Η άγνωστη «ομάδα αίματος» που έχει περίπου το 1% του πληθυσμού – Επιστήμονες λύνουν μυστήριο 50 ετών

Γνωρίζουμε πολλά πράγματα σχετικά με τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τις ομάδες αίματος. Ωστόσο, ακόμα διαθέτουμε περιορισμένες γνώσεις...

Γιατί πονάω στο σεξ;

Ένα από τα πράγματα που δεν θέλεις να σου συμβούν κατά τη διάρκεια των πολύ προσωπικών σου στιγμών,...