Χορός, το χόμπι για απώλεια βάρους και καλή υγεία.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σηκωθείτε και χορέψτε! Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χάσετε βάρος αλλά και να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και να βελτιώσετε την ψυχική σας  υγεία. Επίσης θα δείτε βελτιώσεις σε καταστάσεις όπως ο διαβήτης και οι πέτρες στη χολή. Μάλιστα ως μια μορφή σωματικής δραστηριότητας που ενσωματώνει την άσκηση, την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα, ο χορός έχει πλεονεκτήματα στην ενίσχυση των κινήτρων για άσκηση.

Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν υπέρβαρα παιδιά και ασθενείς με νόσο Πάρκινσον. Και οι δύο ομάδες ασθενών εμφάνισαν βελτιώσεις.

Οι συγγραφείς της μελέτης επεσήμαναν και τη διαφορά μεταξύ του χορού και της τακτικής αερόβιας άσκησης ή άλλων εντατικών στυλ προπόνησης. Ο χορός είχε ένα σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά την απώλεια βάρους, χάρη στην προπόνηση ολόκληρου του σώματος που κάνουν οι χορευτές, με μειωμένο κίνδυνο γρήγορης κόπωσης. Άρα ρίξτε το στο χορό για να χάσετε τα περιττά κιλά και να έχετε καλή υγεία!

Σχετικά Άρθρα

«Επιτρέπεται» να κοιμάται η μαμά με το μωρό στο ίδιο κρεβάτι; Οι ειδικοί απαντούν

Κι έρχεται η στιγμή που η αναμονή τελειώνει. Το μωρό έρχεται επιτέλους στο σπίτι. Η αγωνία των γονιών μεγάλη, ειδικά...

Το έξυπνο κόλπο για να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη

Σίγουρα σας είναι οικεία η κίνηση του να ρίχνουμε θαλασσινό νερό στο σβέρκο μας πριν μπούμε στη θάλασσα....

Η άγνωστη «ομάδα αίματος» που έχει περίπου το 1% του πληθυσμού – Επιστήμονες λύνουν μυστήριο 50 ετών

Γνωρίζουμε πολλά πράγματα σχετικά με τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τις ομάδες αίματος. Ωστόσο, ακόμα διαθέτουμε περιορισμένες γνώσεις...

Γιατί πονάω στο σεξ;

Ένα από τα πράγματα που δεν θέλεις να σου συμβούν κατά τη διάρκεια των πολύ προσωπικών σου στιγμών,...