Όσον αφορά στα αμύγδαλα, νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, η μεγαλύτερη του είδους της, δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε αμύγδαλα στο πλαίσιο μιας διατροφής περιορισμένων θερμίδων, μπορούν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν την καρδιακή τους υγεία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα με αμύγδαλα, βοήθησε στη μείωση του βάρους κατά 7 κιλά.
Παράλληλα η Δρ. Sharayah Carter δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει πως οι ξηροί καρποί μπορούν να υποστηρίξουν την υγιεινή διατροφή για τον έλεγχο του βάρους και την καρδιομεταβολική υγεία.
Τόσο η δίαιτα με ξηρούς καρπούς, όσο και αυτή χωρίς ξηρούς καρπούς, οδήγησε σε μείωση του βάρους κατά 9,3%.
Όμως η δίαιτα που περιείχε αμύγδαλα φάνηκε ότι μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε βελτιωμένη καρδιομεταβολική υγεία.
Επιπλέον, οι ξηροί καρποί προκαλούν κορεσμό για μεγαλύτερο διάστημα.
Στην έρευνα, 106 άτομα ολοκλήρωσαν ένα διατροφικό πρόγραμμα 9 μηνών (3 μήνες δίαιτα θερμιδικού περιορισμού που ακολουθήθηκε από 6 μήνες θερμιδικού ελέγχου για τη διατήρηση του βάρους).
Και στις δυο φάσεις, το 15% των θερμίδων περιλάμβανε ανάλατα αμύγδαλα με τη φλούδα ή σνακ με υδατάνθρακες.
Tα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφολόγοι μπορούν να συνιστούν τα αμύγδαλα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής για απώλεια βάρους.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην: The American Journal of Clinical Nutrition.