Πιπέρι καγιέν για απώλεια βάρους.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Θεωρείται ο βασιλιάς των μπαχαρικών από την αρχαιότητα. Κι αυτό γιατί πιστεύεται ότι επιταχύνει τον ρυθμό του μεταβολισμού του λίπους και μειώνει την όρεξη.

Πρόκειται για το πιπέρι καγιέν, επιστημονικά γνωστό ως πιπεριά annum, είναι η καυτερή πιπεριά τσίλι. Μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό σε αρωματικά πιάτα, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε δημοφιλές ως συστατικό απώλειας βάρους.

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα από τα λίγα συστατικά σε δημοφιλή συμπληρώματα απώλειας βάρους που μπορούν να επιταχύνουν άμεσα τον ρυθμό μεταβολισμού του λίπους στο σώμα. Ένα όφελος που είναι δυνατό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καψαϊκίνη.

Η καψαϊκίνη είναι μια θερμογονική χημική ουσία που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την οξείδωση του λίπους. Μελέτη υπογραμμίζει βασικά τον ρόλο της καψαϊκίνης στην ενεργοποίηση του παροδικού υποδοχέα TRPV1. Η ενεργοποίησή του αυξάνει άμεσα τον μεταβολισμό του αποθηκευμένου λίπους στο σώμα και την επακόλουθη μετατροπή του σε ενέργεια.

Επιπλέον, η συμπερίληψη μπαχαρικών σε οποιαδήποτε δίαιτα είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την ποσότητα των θερμίδων που καίτε σε καθημερινή βάση.

Οι πικάντικες πιπεριές βοηθούν στην αύξηση της θερμότητας του σώματος, αναγκάζοντάς το να περάσει σε λειτουργία ψύξης. Αυτό με τη σειρά του κάνει το σώμα να καίει ακόμη περισσότερες θερμίδες σε μια προσπάθεια να μειώσει τη θερμοκρασία του πυρήνα του.

Επίσης το πιπέρι καγιέν μπορεί σύμφωνα με μελέτη σε άνδρες και γυναίκες, να περιορίσει μια λιγούρα που μπορεί να προκύψει. Και πάλι, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καψαϊκίνη.

Συνιστώμενη δοσολογία:

Για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν σημαντικά τον ρυθμό μεταβολισμού του λίπους τους, δηλαδή την ενεργειακή δαπάνη και τη διάθεση σε ηρεμία, η λήψη μιας δόσης 1-1,6 γραμμαρίων πιπεριού καγιέν καθημερινά θα πρέπει να αρκεί.

Ενδείκνυνται όμως τόσο υψηλές δόσεις πιπεριού καγιέν καθημερινά; Οι επιστήμονες απαντούν θετικά, επειδή 1 γραμμάριο του βοτάνου περιέχει 2,5 mg καψαϊκίνης. Και καθώς η συνιστώμενη ημερήσια δόση της καψαϊκίνης είναι μεταξύ 2-6 mg, η ποσότητα πιπεριού καγιέν που πρέπει να πάρετε θα πρέπει να υπερβαίνει το 1 γραμμάριο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η διατροφή στην ηλικία των 40 επηρεάζει την ποιότητα ζωής στα 70

Τη στενή σχέση μεταξύ της διατροφής στη μέση ηλικία και της υγιούς γήρανσης αποκαλύπτει μελέτη του Χάρβαρντ, που...

Η θαυματουργή ένωση που μάχεται παχυσαρκία και διαβήτη – Η ελληνική τροφή που την περιέχει

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το ελενολικό οξύ, μια φυσική ένωση που εμπεριέχεται στις ελιές, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα...

Σας μοιάζουν όλα βαρετά και χωρίς νόημα; Πώς μπορούμε να προσθέσουμε ξανά το ενδιαφέρον στη ζωή μας

Υπάρχει ένας όρος για αυτό το φαινόμενο, λέει ο Tali Sharot, γνωστικός νευροεπιστήμονας στο University College του Λονδίνου...

Καρκίνος: Το διατροφικό πλάνο που ισχυροποιεί την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού

Συγκεκριμένα λαχανικά και φρούτα έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη του καρκίνου, όπως το αχλάδι, το πράσο και η πιπεριά, όπως έχουν αναδείξει...