Ποπ κορν, ένα σνακ με πολλά οφέλη για την υγεία.

Ημερομηνία:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το ποπ κορν αποτελεί μέρος της κινηματογραφικής κουλτούρας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα δημοφιλές σνακ σε όλο τον κόσμο. Είναι εύκολο να συσχετίσετε το ποπ κορν με πολύ βούτυρο και αλάτι, αλλά το σνακ μπορεί πραγματικά να προσφέρει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία με τα θρεπτικά συστατικά του και τον χαμηλό αριθμό θερμίδων.

Το ποπ κορν παρασκευάζεται με θέρμανση πυρήνων, οι οποίοι είναι γεμάτοι με άμυλο και έχουν σκληρό εξωτερικό. Όταν δεν είναι φορτωμένο με ένα σωρό άλλα συστατικά, το σνακ είναι μια υγιεινή ελαφριά απόλαυση. Είναι επίσης δημοφιλές επειδή είναι γρήγορο και εύκολο να προετοιμαστεί στο σπίτι.

Υπάρχουν μερικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ποπ κορν. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, το ποπ κορν περιέχει επίσης φαινολικά οξέα, ένα είδος αντιοξειδωτικού. Επιπλέον, το ποπ κορν είναι ένα σιτάρι ολικής αλέσεως, μια σημαντική ομάδα τροφίμων που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης στους ανθρώπους.

Χαμηλότερος κίνδυνος διαβήτη.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι γνωστό ότι προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία στον άνθρωπο. Ένα σημαντικό όφελος από την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως είναι ο μειωμένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι ισχύει ιδιαίτερα για τους μεσήλικες άνδρες και γυναίκες.

Επιπλέον, το ποπ κορν έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας πιο εύκολα και να αποφύγετε τις διακυμάνσεις που σχετίζονται με τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Οι δίαιτες με πολλά τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 να βελτιώσουν τα επίπεδα γλυκόζης και λιπιδίων.

Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών, η οποία είναι διαδεδομένη στο ποπ κορν, έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων καθώς και στεφανιαίας νόσου. Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και το ποπ κορν είναι ιδανικό εάν χρειάζεστε ένα σνακ που συμβάλλει στην καθημερινή πρόσληψη φυτικών ινών.

Χαμηλότερος κίνδυνος υπέρτασης.

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, η κατανάλωση ποπ κορν χωρίς πολύ πρόσθετο αλάτι ή βούτυρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση ή να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Διαχείριση βάρους.

Η απώλεια βάρους και η διαχείριση μπορεί να είναι μια πρόκληση για πολλούς. Το ποπ κορν προσφέρει μια λύση σνακ που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, εκτός από τον χαμηλό αριθμό θερμίδων, συμβάλλει σε αυτό το σημαντικό όφελος για την υγεία. Αυτές οι ιδιότητες του σνακ μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο πλήρεις από ό, τι ένα λιγότερο υγιεινό, πιο λιπαρό σνακ.

Το ποπ κορν περιέχει πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων σοβαρών καταστάσεων υγείας. Εκτός από αυτά τα βασικά συστατικά, τα θρεπτικά συστατικά του ποπ κορν περιλαμβάνουν:

  • Φυλλικό οξύ
  • Νιασίνη
  • Ριβοφλαβίνη
  • Θειαμίνη
  • Παντοθενικό οξύ
  • Βιταμίνη Β6
  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη Ε
  • Βιταμίνη Κ

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα

Σε μια μερίδα 3 φλιτζανιών ποπ κορν με αέρα, θα πάρετε:

  • Θερμίδες: 93
  • Πρωτεΐνη: 3 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 18,6 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 3,6 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 0,2 γραμμάρια
  • Λίπος: 1,1 γραμμάρια

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Λάβετε υπόψη ότι τα οφέλη για την υγεία του ποπ κορν μπορούν να μειωθούν ή να αναιρεθούν εάν προσθέσετε πολύ βούτυρο και αλάτι στο σνακ. Και τα δύο αυτά πρόσθετα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του κορεσμένου λίπους στο ποπ κορν, μερικές φορές μεταξύ 20 και 57 γραμμαρίων.

Είναι σημαντικό να θυμάστε να τρώτε το ποπ κορν σας σκέτο για τα περισσότερα οφέλη. Εάν χρειάζεστε κάποια επιπλέον γεύση, προσθέστε μικρές ποσότητες αλατιού ή ένα υγιεινό λάδι.

 

Σχετικά Άρθρα

Η διατροφή στην ηλικία των 40 επηρεάζει την ποιότητα ζωής στα 70

Τη στενή σχέση μεταξύ της διατροφής στη μέση ηλικία και της υγιούς γήρανσης αποκαλύπτει μελέτη του Χάρβαρντ, που...

Η θαυματουργή ένωση που μάχεται παχυσαρκία και διαβήτη – Η ελληνική τροφή που την περιέχει

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το ελενολικό οξύ, μια φυσική ένωση που εμπεριέχεται στις ελιές, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα...

Σας μοιάζουν όλα βαρετά και χωρίς νόημα; Πώς μπορούμε να προσθέσουμε ξανά το ενδιαφέρον στη ζωή μας

Υπάρχει ένας όρος για αυτό το φαινόμενο, λέει ο Tali Sharot, γνωστικός νευροεπιστήμονας στο University College του Λονδίνου...

Καρκίνος: Το διατροφικό πλάνο που ισχυροποιεί την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού

Συγκεκριμένα λαχανικά και φρούτα έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη του καρκίνου, όπως το αχλάδι, το πράσο και η πιπεριά, όπως έχουν αναδείξει...